AMD Kabini без поддръжка под WindowsXP

В раздел: Новини от на 10.05.2013, 5,681 показвания

Изглежда новата версия на енергийно-ефективната десктоп и мобилна платформа на AMD ще е една от първите платформи, които ще се опитат да се отделят от WindowsXP. Според информация от колегите от Fudzilla.com новата платформа AMD Kabini няма да притежава поддръжка на WindowsXP т.е. драйвери, техническа поддръжка, поправки на бъгове и прочие.

 

Първите две версии на тази платформа на AMD, а именно Brazos и Brazos 2.0 и в момента щастливо работят под WindowsXP, но техният наследник няма да е със същата участ. Все още не е напълно ясно какви точно ще са ограниченията за потребителите, които са решили все пак да инсталират WindowsXP на AMD Kabini, но много скоро и това ще стане ясно. Предполага се, че липсата на драйвери ще са едни от първите индикации за отхвърлянето на WindowsXP като операционна система за AMD Kabini. Съществува все пак минимална вероятност поне в първите седмици/месеци след анонса да се появят все пак някакви драйвери за чипсета и графичното ядро с цел привличане максимално на потребителското влияние, но към момента нищо не е сигурно.

Едно нещо поне е ясно – поддръжката на Windows 7 и Windows 8 ще е пълноценна, както и на следващите версии на Windows OS.


Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 anonimen // 10.05.2013 в 15:24

  Който мисли да използва WindowsXP на компютър с такъв процесор трябва да е ненормален.

 2. 2 macrobe // 12.05.2013 в 13:14

  Това значи ли, че compatibility mode няма да работи на тези процесори?

 3. 3 lqlqlq // 12.05.2013 в 14:11

  Трябва да работи, нали има поддръжка за win 7/8, щом има значи ще поддържа всичките му функции.
  То предполагам ще може да се използват и за ХР тези процесори, просто ще трябва някакъв драйвер, пач или нещо допълнително.

 4. 4 synd // 15.05.2013 в 22:52

  Като чуя че AMD няма да поддържат XP, се замислям над това каква ‘страхотна’ поддръжка до сега са имали техните драйвери над операционни системи, които те наричан поддържани……

Коментари: