NVIDIA лансира GeForce GTX 780 най-бързата видеокарта за следващото поколение игри

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.05.2013, 6,280 показвания

NVIDIA обяви официално пускането на GeForce GTX 780 GPU, върхът на еволюцията за най- висок клас графични процесори, специално създадена за следващо поколение игрови заглавия като Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs and Battlefield 4.

В допълнение NVIDIA пусна и облачната услуга GeForce Experience, чрез която геймърите, използващи видео карти GeForce, могат да изтеглят автоматично най-новите драйвери за тях и да изберат най-подходящите настройки компютърни игри.

Предназначени за почитателите на видео игри, GeForce GTX 780 разполагат с мощен чип с 2.304 ядра, архитектура Kepler и 3GB високоскоростна GDDR5 памет – 50 % по- бърза от предходната версия.(1)

GeForce GTX 780 поддържа последния спектър от технологии в игрите, включително PhysX и NVIDIA TXAA, като в същото време новите драйвери GeForce намаляват времето на вариации в кадрите и предоставят по-гладко преминаване между тях за по богато цялостно изживяване. За геймърите, които търсят най- доброто, технологията NVIDIA SLI – отличена в индустрията на multi-GPU решенията – предлага още по- големи нива на производителност.

“GeForce GTX 780 предоставя най-бързата честота на кадрите и супер гладка анимация за игрите от следващото поколение, невиждани до сега в PC гейминга,” каза Скот Херкелман, управител на бизнес отдела GeForce на NVIDIA. “Това ниво на изпълнение позволява на геймърите да останат напълно завладяни от играта както разработчиците предварително предвидиха.”

За да надвиши очакванията дори на най-отдаденият геймър относно персонални настройки и овърклокинг, GeForce GTX 780 включва технологията NVIDIA GPU Boost 2.0, която регулира динамично GPU честотата за максимална ефективност на графичната подсистема, за по- висока производителност, като в същото време предоставя възможност за контрол над температурата, headroom за екстра волтаж както и оптимизирани решения за water-cooling.

Високото качество на външната алуминиева конструкция плюс високата ефективност на охлаждане е най-усъвършенстваното термично решение. NVIDIA е създадена да подобрява екзотичният дизаин на видео картите. GeForce GTX 780 е с подобрени термо-акустични характеристи предоставя почти безшумна работа.

“Термичното решение GeForce GTX 780 е най- сложното създавано от нас решение,” каза Андрю Бел , вице президент за отдел инженерство на NVIDIA. “Човешкото ухо не разпознава само интензитета на звука, то разпознава и внезапните промени в нивата на шума. Поради тази причина, ние създадохме температурни контролери, които спомагат за намаляването на ненужните промени в скоростта на вентилатора и осигуряват безшумна работа. Това прави GeForce GTX 780 чудесен избор за захранване на мощни компютри, игри за десктопи, игрови конзоли, както и компютри с малък форм– фактор.

Лесна оптимизация с NVIDIA GeForce Experience
Налична ексклузивно за GeForce геймърите, бета версията NVIDIA GeForce Experience се използва от повече от 1.5 милиона души от началото на годината. Вече пуснати в производство, GeForce Experience е идеално допълнение към GeForce GTX 780.

GeForce Experience автоматично конфигурира 3D настройките на всяка игра за да гарантира най- добра системна конфигурация. Предупреждава за софтуерни актуализации и автоматично инсталира драйверите GeForce Game Ready. Така геймърите могат да постигнат максимална производителност и да се насладят на най- новите игри.

Наличности
NVIDIA GeForce GTX 780 GPU вече се предлага от водещите доставчици в света, в това число ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point of View и Zotac. Началната цена е 1299 BGN.

За повече информация относно това, как GeForce GTX GPU коренно променят света на игрите, посетете www.geforce.com. Цялата гама от снимки и информация за продуктите ще намерите на NVIDIA Flickr page.

Относно NVIDIA
От 1993 година, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) навлиза в изкуството и науката на визуалните изчисления. Технологиите на компанията се трансформират от свят на дисплеите в свят на интерактивни открития — за всички от геймъри до учени, от обикновенни потребители до корпоративни клиенти. Повече информация на http://nvidianews.nvidia.com и http://blogs.nvidia.com.

(1) В сравнение с GTX 680 GPU, издаден през март 2012 година.


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Dave // 28.05.2013 в 08:11

  Дано скоро се появят в БГ на прилични цени.

 2. 2 gogo // 02.06.2013 в 22:02

  Дано , дано ама надали :)

 3. 3 NERV // 09.06.2013 в 20:17

  На тази видео карта маи само 384-те бита са и предимството пред GTX 680

 4. 4 Shveda // 25.06.2013 в 08:40

  А дано,А дано ама Надали ! :D

Коментари: