Ревю на 30″ монитор Dell UltraSharp U3014 с PremierColor

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 14.06.2013, 27,528 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Стана дума, че стандартната стойка на Dell UltraSharp U3014 не е лоша, но има какво още да се желае от нея като функционалност, особено когато стан дума за използване на многомониторна конфигурация или работното бюро се налага да бъде по многофункционално и свободно. За такива моменти от особено голяма ползва може да ви бъде допълнителната стойка за монитори Dell MSA14, която се предлага у нас на цена от 239 лева. Тази стойка е предвидена да се захване за ръба на бюрото и дава възможност за бързо и лесно настройване на монитора според специфичните нужди на всеки потребител, а при нужда с нейна помощ монитора може бързо и лесно да бъде “прибран”, така че да не заема почти никакво място на бюрото и то да бъде освободено за друго нужди.


Стойката за монитори Dell MSA14 поначало е предвидена за използване с Dell монитори, които разчитат на специалния Dell Quick Release механизъм за захващане, но в комплекта към нея е включена и планка за захващане към монитори със стандартен 100x100mm VESA захват, така че да може да използвате стойката и с други марки монитори без особени трудности. По спецификации максималното тегло на монитора, който може да поддържа тази стойка е около 9.3 килограма, но тя без проблеми се справи с малко по-тежкия монитор Dell UltraSharp U3014, който надминава 10 килограма като тегло, но все пак не пресилвайте късмета си с по-тежки монитори или пък телевизори например.


Dell MSA14 разполага с 2 рамена със свободно въртене на 360+ градуса, възможност за регулиране на височината и наклона на екрана, както и за неговото завъртане и ползване в портретен или панорамен режим. Максимална свобода и гъвкавост за настройка според конкретно работно място и нужди на потребителя, като стойката е напълно използваема и в ситуации, където не става дума за работа на потребителя седнал върху бюро.

Предвидена е и възможност за удобно менажиране на кабелите, които свързват монитора с компютъра и електрическата мрежа, като за целта в стойката са разположени специални канали, така че всичко да е максимално чисто и подредено. Накратко Dell MSA14 може да се превърне в един много ценен помощник за потребителите, които търсят максимално удобство и комфорт на работа, при това не само с монитори с марката Dell. А безспорно най-голямото удобство на тази стойка е това, че можете да продължите да я използвате дори при смяна на монитора, без да се притеснявате, че ще загубите някаква функционалност спрямо наличната при предходния дисплей – един от най-големите проблеми при смяна на марка и модел монитори след като сте свикнали с нещо удобно като многофункционалност от страна на стойката.Всички страници от статията:

 1. Dell UltraSharp U3014 отблизо
 2. OSD меню и допълнителни настройки
 3. Стандартно цветопредаване и калибрация
 4. Да добавим и Dell MSA14 стойка за монитора
 5. Заключение за монитора Dell UltraSharp U3014


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,7 коментара

 1. 1 oniq // 15.06.2013 в 20:07

  Като за 2к+ лева очаквах монитор, който да покрие AdobeRGB, но уви, просто предният IPS.

 2. 2 oniq // 15.06.2013 в 20:08

  гррр, не предният, поредният

 3. 3 acdc // 17.06.2013 в 12:04

  Тони, оправи 30-те секунди входен лаг с 30 ms.

 4. 4 Антон Белев (Bloody) // 17.06.2013 в 14:55

  oniq, 99% покритие на AdobeRGB изобщо не е лошо пoстижение, за останалия 1%+ вероятно ще трябва RGB LCD подсветка, а не само GB LED + червен фосфор за компенсиране, каквото е изпълнеието на LG панела използван от Dell. Това обаче ще вдигне значително цената и крайния ефект може и да не е съвсем оправдан.

  acdc, e колко да е разликата, само 1000 пъти между едното и другото, мерси за корекцията :)

 5. 5 dwrbudr // 18.06.2013 в 20:31

  Аман от платени ревюта баце, всички знаят че тая серия е куца отвякъде, юзерите масово реват за опция за изключване на овердрайва, но кухите глави на Дел не ги слушат. Смотаната подсветка и тинтовете в ъглите къде ги забравхме?

 6. 6 Антон Белев (Bloody) // 19.06.2013 в 09:58

  Аман от юзъри, които си купуват висок клас професинален монитор предназначен за работа и го ползват само за игри и се оплакват че нещо не е наред. Всъщност проблемът на Dell е именно, че искат тези монитори да се продават добре и сред ентусиасти и гемъри, а не само сред професионалисти, в резултат на което гледат да добавят екстри и за този сегмент, но явно това е постигнато с цената на известни компромиси.

  RTC overshoot-а е именно в резултат на това, че от Dell са искали да забързат малко времето за отговор на пикселите, иначе геймърите щяха да се оплакват от бавно време за отговор. Опция за изключване на овърдрайва може да звучи, като решение, но тогава вероятно времето за отговор ще е неприятно много… все пак говорим за IPS панел. Решението би било по-скоро нещо по средата, например да се оптимизира допълнително компенсацията.

  Другите глупости като стандартно включения Smart Video Enhance, който е първото нещо, което се изключва или пък динамичния контраст също са неща, които попринцип нямат място в такъв клас продукти…

 7. 7 Никалсон // 21.06.2013 в 14:50

  Тази цена не е малка. Аз си ползвам двата монитора HP 2065 със S-IPS матрица. Наредил съм ги един до друг. Качеството на образа е на толкова високо ниво, че не ми е ясно какво още може да се изстиска.

Коментари: