Ревю на 30″ монитор Dell UltraSharp U3014 с PremierColor

Ревю на 30″ монитор Dell UltraSharp U3014 с PremierColor

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 14.06.2013, 27,101 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5Заключение

Dell UltraSharp U3014 безспорно успя да оправдае високите очаквания, с които започнахме тестовете и определено показа, че има какво да предложи на професионалните потребители, към които именно е и насочен. И ако цената ви притеснява, то трябва да споменем, че U3014 определено не е продукт за обикновения домашен потребител, а е предвиден за хора, които ще си “вадят хляба” с него и той е по-скоро трябва да се разглежда като добра инвестиция с бърза възвръщаемост за всеки един професионален потре бител, който ще го използва по предназначение. В действителност неговата цена дори може да се разглежда като доста атрактивно предложение на фона на повечето други подобни продукти от висок клас насочени към професионални потребители. От друга страна Dell UltraSharp U3014 показва, че може да е подходящо предложение и за ентусиасти и дори геймъри, за които неговата цената не е проблем, тъй като той има какво да предложи и за тях. Все пак не забравяйте, че за геймърски нужди с Dell UltraSharp U3014 ще трябва да инвестирате и в по-сериозен хардуер за компютъра, най-вече в мощна видеокарта от висок клас ако все още не разполагате с такава.

Цветовото възпроизвеждане на монитора с фабричната калибрация не е лошо за нормално ползване, но ако възнамерявате да използвате монитора за професионални нужди, то допълнителната калибрация на вашата система е задължителна, за да можете да извлечете максимума от възможностите на продукта. Ако все още нямате собствен калибриращ хардуер, то трябва да се замислите за X-rite i1 Display Pro колориметър, за да може да се възползвате от възможността за хардуерна калибрация на монитора. Но ако вече имате колориметър, то спокойно може да направите цветови профили, които да се прилагат само софтуерно без това да ви създава проблеми, стига разбира се вашият настоящ колориметър да може да работи без проблеми с LED подсветки и панели с по-широка цветова гама.

Можете да поръчате 30-инчовия монитор Dell UltraSharp U3014 от тук в IskamPC.com
Всички страници от статията:

 1. Dell UltraSharp U3014 отблизо
 2. OSD меню и допълнителни настройки
 3. Стандартно цветопредаване и калибрация
 4. Да добавим и Dell MSA14 стойка за монитора
 5. Заключение за монитора Dell UltraSharp U3014


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,7 коментара

 1. 1 oniq // 15.06.2013 в 20:07

  Като за 2к+ лева очаквах монитор, който да покрие AdobeRGB, но уви, просто предният IPS.

 2. 2 oniq // 15.06.2013 в 20:08

  гррр, не предният, поредният

 3. 3 acdc // 17.06.2013 в 12:04

  Тони, оправи 30-те секунди входен лаг с 30 ms.

 4. 4 Антон Белев (Bloody) // 17.06.2013 в 14:55

  oniq, 99% покритие на AdobeRGB изобщо не е лошо пoстижение, за останалия 1%+ вероятно ще трябва RGB LCD подсветка, а не само GB LED + червен фосфор за компенсиране, каквото е изпълнеието на LG панела използван от Dell. Това обаче ще вдигне значително цената и крайния ефект може и да не е съвсем оправдан.

  acdc, e колко да е разликата, само 1000 пъти между едното и другото, мерси за корекцията :)

 5. 5 dwrbudr // 18.06.2013 в 20:31

  Аман от платени ревюта баце, всички знаят че тая серия е куца отвякъде, юзерите масово реват за опция за изключване на овердрайва, но кухите глави на Дел не ги слушат. Смотаната подсветка и тинтовете в ъглите къде ги забравхме?

 6. 6 Антон Белев (Bloody) // 19.06.2013 в 09:58

  Аман от юзъри, които си купуват висок клас професинален монитор предназначен за работа и го ползват само за игри и се оплакват че нещо не е наред. Всъщност проблемът на Dell е именно, че искат тези монитори да се продават добре и сред ентусиасти и гемъри, а не само сред професионалисти, в резултат на което гледат да добавят екстри и за този сегмент, но явно това е постигнато с цената на известни компромиси.

  RTC overshoot-а е именно в резултат на това, че от Dell са искали да забързат малко времето за отговор на пикселите, иначе геймърите щяха да се оплакват от бавно време за отговор. Опция за изключване на овърдрайва може да звучи, като решение, но тогава вероятно времето за отговор ще е неприятно много… все пак говорим за IPS панел. Решението би било по-скоро нещо по средата, например да се оптимизира допълнително компенсацията.

  Другите глупости като стандартно включения Smart Video Enhance, който е първото нещо, което се изключва или пък динамичния контраст също са неща, които попринцип нямат място в такъв клас продукти…

 7. 7 Никалсон // 21.06.2013 в 14:50

  Тази цена не е малка. Аз си ползвам двата монитора HP 2065 със S-IPS матрица. Наредил съм ги един до друг. Качеството на образа е на толкова високо ниво, че не ми е ясно какво още може да се изстиска.

Коментари: