Sapphire подготвят HD7990 Atomic за официален анонс

В раздел: Новини от на 15.07.2013, 3,793 показвания

Изглежда вместо да видим EOL (както доста слухове в интернет твърдят) за графичният ускорител Radeon HD7990, този вариант на AMD-базирана видеокарта тепърва ще се радва на интерес, особено след като Sapphire Radeon HD7990 Atomic бъде пусната в продажба съвсем скоро. Новата върхова платка на Sapphire подобно на Devil13 на Powercolor ще бъде доста различна от останалите HD7990, които се появиха неотдавна, базирани на AMD New Zealand.

sapphire_hd7990_atomic_1

“Атомната” платка на Sapphire ще притежава доста сериозна силова схема около захранването на графичното ядро и паметта. По десет “фази” са предвидени за всяка комбинация от Tahiti XT2 и прилежащите му 3 GB графичен буфер. Към всичко това са приложени и танталови кондензатори. Самото PCB също не е елементарно – Sapphire залагат на 12-слойна платка. Наред със всичко това всяко от ядрата ще разполага със свой комплект от два BIOS-а, а видеоизходите са подбрани доста еднотипно – платката предлага шест конектора mini-DP. Захранването към картата ще се подава посредством три броя 8-pin PCIe Power.

sapphire_hd7990_atomic_2

Охлаждането също не изглежда стандартно, като по всяка вероятност няма да е “необслужваем” затворен кръг, а по-скоро решение, което може би ще се сглобява от купувача.


Етикети:Коментари: