ASUS представи MX299Q – ултраширок монитор от Designo серията със съотношение 21:9

ASUS представи MX299Q – ултраширок монитор от Designo серията със съотношение 21:9

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.07.2013, 4,778 показвания

asus-mx299q-monitor

29-инчовият AH-IPS дисплей с утраширока резолюция 2560 x 1080 и звук от Bang & Olufsen ICEpower предлага кино преживяване у дома

ASUS представи MX299Q – монитор от Designo серията със съотношение на страните на екрана 21:9. Мониторът е широкоекранен с диагонал на екрана 29 инча и резолюция 2560 х 1080 пиксела. MX299Q използва технологията Advanced High Performance In-Plane Switching (AH-IPS), осигуряваща ярка картина с широк зрителен ъгъл от 178°. Той е снабден и с аудио технологията ASUS SonicMaster, разработена съвместно с Bang & Olufsen ICEpower, която осигурява звук с високо качество посредством вградените в монитора високоговорители. Моделът е с изчистен и елегантен дизайн, вдъхновен от формите на слънчев часовник.

Ултраширока резолюция за по-ефективна работа и качествено забавление
Кинематографичният монитор MX299Q със съотношение 21:9 има обща площ на дисплея, която се равнява на два 17-инчови монитора (със съотношение 5:4) и е 33% по-широк от Full HD монитор със същия размер. Съотношението на страните на екрана от 21:9 предоставя повече пространство за работа с няколко прозореца едновременно и по този начин елиминира нуждата от втори монитор. Ултрашироката резолюция 2560 х 1080 осигурява картина без черни ленти в горната и долната част на екрана, когато потребителите гледат филми със съотношение на картината 2.35:1. Геймърите също могат да се наслаждават на по-реалистично и безпрепятствено забавление с игри на кинематографичния дисплей.
AH-IPS дисплеят с LED подсветка възпроизвежда изключително точни цветове, което го прави подходящ както за професионална, така и за домашна употребата. Широкият ъгъл на гледане от 178 градуса пък гарантира, че изображенията няма да се размият и променят цветовете си, дори гледани отстрани или отгоре.

Първокласен SonicMaster звук, разработен съвместно с B&O ICEpower
Кинематографичният ултраширок монитор със съотношение 21:9 от Designo серията MX299Q е снабден с аудио технологията ASUS SonicMaster, разработена съвместно с Bang & Olufsen ICEpower. SonicMaster представлява комбинация между авангарден хардуер и професионален софтуер за аудио обработка. Чрез тях SonicMaster рафинира всеки акустичен детайл, за да възпроизведе кристалночист звук, по-наситени и отчетливи вокали и по-широка честота на тоновете. Мониторът MX299Q е с вграден чип Bang & Olufsen ICEpower MobileSound 3, който осигурява невероятно прецизен звук посредством два вградени високоговорителя с мощност 3W за по-богат и чист звук.

Ексклузивни технологии на ASUS
Мониторът със съотношение 21:9 има динамичен контраст ASUS Smart Contrast Ratio 80 000 000:1 и яркост от 300 cd/м². Тези характеристики в съчетание с функцията за регулиране на подсветката за пресъздаване на по-плътно черно и по-чисто бяло му позволяват да пресъздава изключително близки до оригинала изображения. Интелигентната видео технология ASUS Splendid също така осигурява по-живи цветове при всеки вид съдържание, което се възпроизвежда на монитора. Тя има шест режима (стандартен, sRGB, пейзажен, театрален, геймърски и нощен), всеки един от които се задейства само с натискането на един бутон. MX299Q идва и със софтуера QuickFit Virtual Scale за предварителен преглед на съдържанието в реален размер, преди неговото отпечатване.

Разнообразие от възможности за свързаност в стилна и изчистена форма
MX299Q разполага с разнообразие от възможности за свързаност, което увеличава неговата гъвкавост и съвместимост с различните мултимедийни устройства. Видео сигналът може да се получава чрез DisplayPort, Dual-link DVI и HDMI/MHL, като MHL (Mobile High-Definition Link) служи едновременно за предаване на съдържание и захранващ кабел за съвместимите смартфони и таблети.
Кинематографичният монитор със съотношение 21:9 е с тънък профил от 16,4 мм в най-тънката си част, а рамката му е дебела едва 0,8 мм, което създава усещането на монолитен панел без рамка. Моделите МX от Designo серията вече са носители на многобройни отличия за дизайн, включително Japan Good Design Award за 2012 година. Мониторът MX299Q спечели награда за иновация в категорията „Видео дисплеи“ по време на тазгодишното изложение CES 2013 в Лас Вегас, САЩ.

Цена и наличност
Ултраширокият кинематографичен монитор на ASUS от Designo серията MX299Q ще се предлага от месец юли в Тайван, Югоизточна Азия, Европа и Северна Америка.

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.