Още разяснения относно анонса на AMD Kaveri

В раздел: Новини от на 9.08.2013, 5,631 показвания

Преди три дни изтече информация от OEM производители на PC-та, че AMD няма да предложат новото поколение APU-та с кодово име Kaveri преди началото на 2014 година, и по-вероятно е всичко да започне с анонс на CES2014. От AMD представителството в Тайван първоначално опровергаха тази информация, но днес се появи ново официално изявление от страна на компанията, което може би разяснява всичко.

 amd_kaveri

Според AMD чиповете Kaveri ще се появят до края на 2013 година, но само под формата на готови (OEM) компютърни конфигурации. По-ясни срокове за това, кога точно ще стартират продажбите на тези PC-та не са дадени, но от AMD са заявили Q4 (последното тримесечие на годината) като времевия диапазон за тази цел. По всяка вероятност машините ще са достъпни за закупуване малко преди старта на коледните и новогодишни покупки.

Що се отнася до десктоп чиповете, от компанията са добавили, че те ще видят “бял свят” именно в началото на 2014 година, както и самият Рой Тейлър вече заяви преди няколко дни. Освен това продажбите на Kaveri ще стартират първо с десктоп чиповете, а едва след няколко седмици (най-рано) ще видим и първите мобилни предложения.


Етикети: ,Коментари: