Intel въвежда изключително разнообразна фамилия процесори за центровете за данни, проектирани за нова ера в услугите

Intel въвежда изключително разнообразна фамилия процесори за центровете за данни, проектирани за нова ера в услугите

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.09.2013, 4,019 показвания

Intel Corporation представи днес Intel ® Xeon ® Processor E5-2600 v2 продуктова фамилия (с кодово име “Ivy Bridge-EP”), водещи в индустрията набор от разнообразни процесори, които обещават да предефинират разбирането за сървър, съхранение и мрежова инфраструктура, намиращи се в центровете за данни. С по-голяма ефективност и гъвкавост, тези процесори ще позволят бързото предоставяне на услуги за високопроизводителните компютърни технологии, облачния и корпоративния сегменти, и предлагат привлекателни нови възможности за телекомуникационни доставчици.

 intel_IvyTown_Package_p

Новата продуктова фамилия Xeon е базирана на водещата 22-нанометрова процесорна технология на Intel, допринасяща за драстично подобряване на енергийната ефективност до 45%1, в сравнение с предишното поколение. Процесорната фамилия е с до 12 ядра и предоставя до 50 процента по-висока производителност2 в различни интензивни изчислителни натоварвания.

“Повече от всякога организациите се стремят да използват информационни технологии, зада трансформират бизнеса си”, каза Даян Брайънт, старши вицепрезидент и генерален директор на Datacenter и Connected Systems Group в Intel. “Предлагането на нови, базирани на облака услуги, изисква инфраструктура, която е достатъчно разнообразна, за да поддържа различни натоварвания и е достатъчно гъвкава, за да отговори на промените в търсенето на сървъри, устройства за съхранение на данни, и мрежи.”

Голяма част от инфраструктурата днес не е проектирана да подпомага растежа на ИТ услуги. Управлението на центровете за данни често е ръчно и статично. За да се даде възможност автоматизирани услуги по заявка, следващото поколение центрове за данни ще трябва да се развиват, за да направят “софтуер, които определя инфраструктурата”, където много от функциите ще се управляват в софтуера. Новите процесори Intel Xeon предоставят общ софтуер, основа от съвместимо със софтуера обработване, и притежава функции и инструменти, с които да подпомогне трасформирането на центровете за данни за бъдещето.

Нов мощен двигател за ефективен и  ефикасен център за данни

Продуктовата фамилия Intel Xeon processor E5-2600 v2 е, най-разнообразната процесорна технология на Intel и може да отговори на много от ограниченията, с които се сблъскваме при центрове за данни днес. Тя позволява на индустрията да прави нововъведения и да изгражда решения за широк спектър от натоварвания в  центровете за данни, за да отговаря на различните нужди на клиентите.

Продуктовата фамилия Intel Xeon E5-2600 v2 ще захранва новата IBM* NeXtScale система,  гъвкава изчислителна платформа с висока гъстота, предназначена за високи работни натоварвания като анализи, технически изчисления и облачни услуги. Най-новата процесорна фамилия на Intel също ще бъде използвана в новия IBM x3650 M4 HD сървър за съхранение на данни, с висока плътност, идеален за управление на големи масиви данни и изключително важни за бизнеса приложения, както и всички системи на системи IBM с два сокета, включително System x сървърни шкафове и towers, Flex System, iDataPlex и BladeCenter предложения.

Предефиниране на мрежите и съхранението на данни

Трафикът на данни, генериран от свързани мобилни устройства и свързаните с тях услуги се очаква да има 66%3 общ годишен растеж през следващите четири години. Това поставя допълнителен натиск върху мрежовата инфраструктура да бъде по-гъвкава и ефективна, за да позволи много по-бързо предоставяне на услуги.

Днес, конфигурацията на мрежата изисква ръчно инсталиране от IT специалистите и може да отнеме до две или три седмици, за да се въведат в експлоатация необходимите мрежови ресурси, които да поддържатновите приложения и услуги. Продуктовата фамилия Intel Xeon процесор E5-2600 v2 ускорява ефективна обработка на мрежови натоварвания, за които често се използват скъпи и  proprietary offload машини и ускорители, каквито има в мрежовите устройства.

С използване на Intel Open Network Platform (ONP) сървър референтен дизайн, клиентите могат да използват Xeon-базирани сървъри с голям обем, в съчетание с индустриални отворени стандарти за консолидиране на виртуализирани мрежови приложения. Това им позволява да предоставят водеща на пазара производителност на пропускателната способност и латентност за Software Defined Networking Networking (SDN) и Network Function Virtualization (NFV) натоварвания. Референтният дизайн на ONP сървър на Intel е базиран на Wind River Open Virtualization Profile и Intel Data Plane Development Kit Accelerated Open vSwitch.

HP* е екосистемен партньор за Intel ONP референтния дизайн на сървъра и суича. “Организациите търсят повече индустриални технологични стандарти, за да поддръжат сложните ИТ изисквания, независимо дали те са базирани в облачните-приложения, поддръжка на виртуализирани среди или за замяна на скъпи уреди, като firewalls, VPN и edge routers”, каза Вернер Шейфър, вицепрезидент Развитие на пазара и бизнеса, HP Servers. “Тези референтни дизайни с иновативни HP ProLiant Gen8 сървъри и мрежови решения на HP позволяват на клиентите да консолидират мрежови натоварвания, да намалят разходите си за внедряване и съкращават времето за обезпечаване.”

82%4 от глобалните телекомуникации се очаква да оценят SDN и NFV тази година, за да се намери начин да се намалят разходите и да се повиши гъвкавостта по динамично обезпечаване наресурси.

За да помогне за ускоряване на въвеждането на дефинирани от софтуера инфраструктури, Intel също обяви Intel ® Network Builders екосистема. Програмата дава възможност на  партньорите от екосистемата да се възползват от референтниархитектурни платформи на Intel за ускоряване SDN и NFV внедрявания. С повече от 20 водещи технологични компании, които допринасят, партньорите на Intel ще могат да имат достъп до изчерпателна библиотека референтна архитектура на доказани решения за изграждане и оптимизиране на софтуер-определена инфраструктура, базирана на телекомуникациите днес, облачните технологии и изискванията на корпоративните центрове за данни.

Продуктовата фамилия Intel Xeon processor E5-2600 v2 е проектирана също и за да дава сила на ценово-ефективно скалиране, разпространяване, и софтуерно определени устройства за съхранение. От 2012 до 2020 г., количеството на съхраняваните данни ще се удвоява на всеки две години5, достигайки 40ZB. Бърз, по заявка достъп до този обем от данни за задачи, като например  big data,анализи , изискват по-интелигентни изчислителни машини и интензивни решения за съхранение, както и рязко намаление на цена на съхранение за терабайт.

Dell* избра новите процесори за предстоящото си решение за съхранение. “Фамилията Intel Xeon processor E5 v2 предоставя идеална хардуерна основа , иновативните решения с висока производителност на на Dell, като нашия PowerEdge VRTX и интелигентни диференцирани Compellent решения за съхранение”, каза Forrest Norrod Форест Нород, Вицепрезидент и Генерален мениджър на Dell Server Solutions.

Amazon Web Services: Intel Inside®

Amazon Web Services * (AWS) обяви ново споразумение с Intel, което обхваща както технологично, така и маркетингово сътрудничество. Маркетинговото сътрудничество включва за първи път употребата на бранда “Intel Inside”, информирайки клиентите на Amazon Web Services, че услугите, които предоставят, използват Intel технологии.

AWS случаите, които използват изключително Intel Xeon процесори – предназначени за от базоводо интензивно производители начини на употреба – сега ще показват бранда. Използването на познато лого ще комуникира ползите от производителността, качеството, сигурността, които крайните потребители получават.

AWS  добавя също най-новата фамилия процесори Xeon в своите центрове за данни, като услугите за клиентите ще бъдат на разположение по-късно тази година.

Обширна промишлена поддръжка

Започвайки от днес, се очаква производителите на системи по света да анонсират стотици платформи, базирани на фамилията Intel® Xeon® processor E5. Тези производители включват:

Acer*, Apple*, Asus*, Bull*, Cray* Cisco*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Hitachi*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro*, TYAN*, Wiwynn* and Unisys*.

Цена и наличности:

Продуктовата фамилияXeon E5-2600 v2  ще се предлага с 18 различни части, чиято цена варира от $ 202 до $2,614 в количества от 1,000. Допълнително, три  едносокетни Intel Xeon E5-1600 процесор части ще се предлагат з аработни станции, като диапазонът на цените ще бъде от $ 294 до $ 1,080.


Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.