ADATA прави силна заявка в мобилния сторидж с пускането на DashDrive Air AE800

ADATA прави силна заявка в мобилния сторидж с пускането на DashDrive Air AE800

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.10.2013, 3,926 показвания

Безжичният твърд диск и захранващ модул е предназначен за потребителите на смартфони и таблети

ADATA™ Technology атакува за втори път пазара на безжичен сторидж с DashDrive Air AE800. Устройството включва безжичен твърд диск, който може да подава данни към множество мобилни устройства. Моделът AE800 осигурява допълнителни функции като портативен захранващ модул и безжичен хотспот, като обединява в себе си най-често срещаните нужди за сторидж и свързаност на потребителите на смартфони и таблети.

adata_AE800_01_final

 Популярността на мобилните устройства продължава да нараства, като извежда на преден план нов набор от изисквания за съхранението и преноса на данни. DashDrive Air AE800 предлага пространство от 500 гигабайта сторидж и може да подава поточни данни към iOS- и Android-базирани мобилни устройства чрез безплатното приложение DashDrive Air Elite App (което може да се изтегли от Apple App Store и Google Play). Настолните и мобилните компютри снабдени с безжична комуникация също могат безпроблемно да четат и записват данни, като разполагат с бърз и надежден сторидж със или без кабел за пренос на данни. В безжичен режим до 3 потребители могат да стриймват едновременно видео с резолюция 1080р, а при  резолюция 720p това могат едновременно да правят до  5 потребители.

 Моделът AE800 функционира също така като лесен за използване безжичен хотспот, поддържащ 802.11 b/g/n безжични мрежи. Създаденият с него  мрежов мост позволява интернет връзката да се споделя с до 8 различни устройства. Потребителите могат да осъществяват едновременно достъп до данните в AE800 и да се свързват към интернет.

 Една от най-полезните функции на AE800 е тази на източник на захранване с капацитет 5200mAh. С него можете да заредите винаги жадните за ток съвременни мобилни телефони и таблети. AE800 от своя страна лесно се зарежда през USB 2.0 или 3.0 порт на компютър.

adata_AE800-45

 “Все по-разпространяващото се използване на смартфони създаде нова необходимост от мобилни сторидж решения, защото повечето смартфони нямат достатъчен капацитет за съхраняване на големи обеми снимки и видео данни, които потребителите непрекъснато създават,” каза Дъглас Цай, бранд маркетинг директор в ADATA. “DashDrive Air AE800 е бързо и удобно сторидж решение за днешния свят на все повече безжични устройства.”

За ADATA
ADATA Technology, един от най-големите производители на DRAM памети и USB флаш памети в света, доставя завършени решения за съхранение на данни като карти-памет, полупроводникови (SSD) дискове  и портативни твърди дискове. Продуктите на ADATA са получили международно признание като наградата за дизайн iF на Германия, наградата Червена точка, наградата за Най-добра иновация на CES (изложението за потребителска електроника), наградата Добър дизайн на Япония, наградата Най-добър избор на Computex и Наградата Златно отличие на Тайван. Слоганът на компанията Любов, живот, мечти (Love, Life, Dreams) въплъщава бранда ADATA и ролята на иновативните продукти-памети в преследването на универсално ценни идеи за хората. За повече информация, моля посететеr www.adata-group.com.


Етикети: ,2 коментара

  1. 1 polyksena // 03.10.2013 в 17:55

    Хубаво устройство, обаче като му лепнат една “скромна” цена и да му приседне на човек…

  2. 2 noncho // 15.10.2013 в 11:03

    Това изглежда доста добре и би било перфектно ако имаше и четец за карти за преточване на информация от фотоапарати и видеокамери(имаше такива фотобанки преди).

    Има ли предполагаема цена?