NVIDIA направи достъпна иновативната си технология 3D VISION и за потребителите на преносими компютри

NVIDIA направи достъпна иновативната си технология 3D VISION и за потребителите на преносими компютри

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.11.2009, 5,042 показвания

header_3d_vision

Представена по-рано тази година, за настолни компютри, технологията NVIDIA® 3D Vision™ вече е предпочитаното 3D решение за игра на компютърни игри, гледане на филми или преглед на снимки в стереоскопичен 3D режим с пълна резолюция. Днес от NVIDIA, заедно с водещите производители на компютърни системи, екрани за преносими компютри и разработчици на софтуер, обявиха разширяването на NVIDIA 3D Vision екосистемата с добавянето на мобилни платформи, който са оборудвани с интегрирани 120-херцови 3D Vision-съвместими екрани за мобилно използване на стереоскопично 3D.

“Развълнувани сме много от факта, че ще можем първи да предложим NVIDIA 3D Vision-съвместим ноутбук на пазара”, заяви Писи Уанг, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за мобилни компютри в ASUS. “NVIDIA и ASUS споделят обща страст към гейминга и водещите технологии, а това е поредния пример как съвместната работа на двете компании може да осигури впечатляващи нови платформи за потребителите”.

NVIDIA държи водещата позиция в трансформацията на PC гейминга и развлекателното съдържание от „плоското” 2D към впечатляващо 3D изживяване. Технологията NVIDIA 3D Vision е комбинация от високотехнологични безжични очила, инфрачервен предавател с голям обхват и специализиран софтуер, който може да трансформира стотици PC игри в пълноценен стереоскопичен 3D режим. Вече повече от 400 компютърни игри са съвместими с NVIDIA 3D Vision, без да е необходима никаква намеса от страна на потребителя, като в това число попадат съвсем актуални заглавия като: Resident Evil 5, Borderlands, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Batman: Arkham Asylum и Star Trek D-A-C. В резултат на това гейминга се превръща в много по завладяващ и реалистичен, особено когато е допълнен и от триизмерни сцени, обработвани в реално време, а не предварително записано видео и „изскачащи от екрана” визуални ефекти. Затова не е и случайно, че водещата грейм преса определя технологията като „впечатляваща” и „истинска наслада за очите”.

“Resident Evil 5 е играта с някой от най-добрите отзиви досега, повечето от които са свързани с нейното използване в комбинация с NVIDIA 3D Vision”, заяви Джун Такеучи, генерален мениджър на отдела за разработка и стратегическо планиране в Capcom. “Resident Evil 5 в истинско 3D осигурява наистина невероятна атмосфера, която буквално поглъща играча. Затова и ще продължим сътрудничеството си с NVIDIA и за в бъдеще, за да осигурим още игри за PC от ново ниво в 3D”.

NVIDIA си сътрудничи активно и с производителите на екрани, в това число и компаниите CPT, LG, CMO и Samsung, с цел да осигури наличността на отлични 120Hz 3D Vision-съвместими екрани и за мобилни платформи. Тези нови дисплей осигуряват отлични резултати при работа в 2D режим с кристално ясно изображение, но също така и безпроблемно 3D с възможност за игра във висока резолюция на 3D игри, гледане на филми и преглед на фотографии.

“NVIDIA 3D Vision е най-реалистичната, висококачествена и с пълна резолюция стереоскопична 3D технология, която е достъпна в момента”, заяви Райън Чунг, главен директор на бизнес подразделението за ноутбуци на CPT. “Настъпват интересни времена, в които потребителите ще могат да се наслаждават на игрите, филмите и снимките си с истински 3D обем”.

“LG Display планира да поддържа напълно технологията NVIDIA 3D Vision със следващото поколение 120-херцови панели, предназначени за мобилни компютри”, заяви Дейвид Чой, вицепрезидент в LG Display.

“Технологията NVIDIA 3D Vision осигурява най-доброто 3D изживяване, което сме виждали и с нетърпение очакваме да осигурим достъп до нея на пазара за екрани за преносими компютри”, заяви Шъ Муун, вицепрезидент на Samsung Electronics. “LCD подразделението на Samsung подкрепя напълно 3D Vision екосистемата на NVIDIA”.

При наличието на екрани за мобилни компютри, производителите са нетърпеливи да предложат 3D Vision-съвместими ноутбуци на пазара. Преносимите компютри ще съдържат 120-херцови съвместими с 3D Vision екрани и активните шътър очила 3D Vision в комплекта. ASUS вече подготвя първия в света NVIDIA 3D Vision мобилен компютър – ASUS G51J 3D, като се очаква той да е наличност в световен мащаб още в началото на декември. Съответно този ход ще бъде последван и от други OEM производители през 2010 година, в това число например Clevo.

“С нетърпение очакваме да предложим NVIDIA 3D Vision-съвместими мобилни компютри на пазара”, заяви Сивън Чиен, търговски и маркетинг вицепрезидент в Clevo. “Дойде времето за ерата на 3D, като по-реалистичния 3D гейминг и гледане на филми определено са вълнуващо ново предложение”.

“NVIDIA 3D Vision е най-добрата 3D технология налична в момента”, заяви Винсънт Сунг, вицепрезидент на инженерния екип за ноутбуци на MSI. “Развълнувани сме от възможността за разработка на нови преносими компютри MSI, които ще предложат тази нова невероятна технология и ще осигурят нужното за 3D гейминг и филми за всички потребители”.

Информация за продукта

NVIDIA и ASUS ще демонстрират NVIDIA 3D Vision-съвместимият ASUS G51J 3D ноутбук на прес тур публично за първи път по време на the Wine, Dine & Demo събитието за журналисти на 19-ти ноември в Ню Йорк. Повече информация за събитието ще намерите на www.pepcom.com.

Подробности за NVIDIA 3D Vision можете да откриете на адрес: www.nvidia.com/3DVision.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.