1TB WD My Book Elite – повече място и надежден backup

В раздел: Ревюта от на 19.11.2009, 12,470 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

Започвам с няколко банални факта – файловете стават все повече и повече, по-големи, а ние искаме да сме по подвижни и свободни. Тези елементарни и естествени нужди доведоха и до появата на външните дискове във всякаква форма, размер, цвят и интерфейс. Rager даде началото на представянето на външните дискове с това ревю и аз мисля да довърша започнатото като ви представя още няколко интересни предложения.

В момента на пазара има повече от необходимото количество марки и модели, но нито искам, нито мога да тествам и проверя възможностите на всеки един от тях. Ще подбирам новите и интересни модели, които освен елегантна кутийка предлагат и нещо повече, защото, ако гледаме на външния диск само като на твърд диск в кутия, няма как да усетим идеята на производителите за тези устройства. Те не искат да ни продават просто диск в кутийка, а цялостно решение, подплатено и с различни полезни (някои не толкова) софтуерни приложения. Скоростта на трансфер не е сред характеристиките на тези продукти, понеже целта им е преди всичко да са универсални като съвместимост и да са лесни за свързване и безпроблемни. Не мога да си представя какво ще му е на някой, който не разбира особено, свързва eSATA диск, след което рестартира лаптопа и той тръгва да буутва от външния диск. В това отношение USB-то си е перфектно, макар и малко по-бавно.

Първият диск, който ми хвана окото, е на Western Digital – 1TB WD My Book Elite. Моделът е нов и има няколко интересни функции. Една от основните причини да харесвам WD като марка последните години е тяхната надеждност и богата гама модели на приемливи цени. Моделите които съм разглеждал в офиса са базирани на доста известната серия Green Power 3.5-инчови твърди дискове. Да не се отплесвам излишно, ето какво ми хвана окото днес:

1tb_wd_elite_boxИзлишно е да казвам, че опаковката бе разкъсана за под 10сек :-)

1tb_wd_elite_front

Няма какво да се лъжем и говорим високотехнологични приказки… щом ми казаха че има дисплей казах че го искам… дори не бях видял за какво е дисплея и има ли полза от него.

1tb_wd_elite_back

Отзад няма нищо интересно и зарибяващо… букса за захранването, mini USB конектор и важният бутон Power ON/OFF

1tb_wd_elite_in_the_box

Това е окомплектовката:

  • Самият твърд диск
  • USB към mini USB кабел
  • Захранване с два конектора – Шуко съвместим и Английски (не му знам официалното име).
  • Малко литература да знаете какво сте си купили и как се ползва то и т.н.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Сашо // 19.11.2009 в 15:24

    Как разбира, колко е пълен? С кои файлови системи бачка тази функция?

Коментари: