NVIDIA и Intel с по-силни “графични” продажби за Q3, AMD отбелязват спад

NVIDIA и Intel с по-силни “графични” продажби за Q3, AMD отбелязват спад

В раздел: Новини от на 20.11.2013, 4,329 показвания

Една от най-известните компании, занимаваща се с анализи и консултации в графичният бизнес и мултимедия е направила предположение за постигнатите от AMD, Intel и NVIDIA продажби на графични чипове (най-общо казано) през третото тримесечие на 2013 година. Според предположението на Jon Peddie Research (JPR) малък растеж бележат Intel и NVIDIA, за сметка на спад в продажбите на AMD. Показаните по-долу конкретни стойности са обаче на база общото предлагане на трите компании.

JPR_graphics_chips_shipments_Q3_2013

Обръщаме внимание на това, защото например AMD са реализирали с почти 28% повече десктоп APU-та, но това се е случило на фона на спад в продажбите при мобилните APU с малко над 21%. Наред с това продажбите при дискретните графични чипове са намалели с 3.1% (точно преди анонса на новото поколение Volcanic Islands), а спадът при мобилната графика е с 4.5%. Сумарно при AMD се отчита спад в графичните продажби (включващи и хибридните решения APU) от 4.2% спрямо Q2 2013 година.

Положението при Intel показва също спад в продажбите на десктоп вградена графика с 1.1%, но е налице растеж при мобилната с 5.1%. Сумарно продажбите на “графични решения” от страна на Intel са се увеличили с 3.5% спрямо Q2 2013. Що се отнася до NVIDIA, там предполагаемият растеж при десктоп графиката е цели 8.2%, но на фона на спад при мобилната графика от 3.3%. Сумарно се очаква компанията да отбележи ръст от 2.3% спрямо Q2 2013.


Етикети: , , , ,Коментари: