Kingston демонстрират SSD-та със Sandforce SF3700

Kingston демонстрират SSD-та със Sandforce SF3700

В раздел: Новини от на 21.11.2013, 4,309 показвания

Макар да сме малко далеч от старт на продажбите, Kingston все пак са в пълна готовност да демонстрират инженерни образци на SSD-та с най-новият чипсет на LSI-Sandforce – SF3700. Обявен преди 2 дни, новият схемен набор за упрвление на устройства тип SSD е съвсем нова разработка и за разлика от SF2200 не се базира на предходно поколение чипсет. Това ще позволи на фамилията SF3700 да бъде конкурентно способна и на ниво за следващото поколение SSD-та за десктоп, сървърния и изобщо пазара на този тип устройства.

 sandforce_sf3700

Като един от големите спонсори на LSI Accelerating Innovation Summit, не е случайно, че Kingston първи демонстрират работещо устройство. С помоща на новият контролер SSD-тата ще могат доста по-активно да навлезнат на сървърният пазар, или поне това е виждането на Kingston по този въпрос. Според компанията това ще позволи за съществено понижаване на енергопотреблението, повишаване на производителността и по-ефективно усвояване на пространството за “дискови устройства”.

Самият контролер SF3700 се очаква да не предлага огромни подобрения в скоростите на трансфер при свързване тип SATA, което се вижда и от споменатите спецификации – до 550 MB/s при линейно четене и до 502 MB/s при линеен запис. При моделите за PCIe обаче анонсът е за до 1800 MB/s при линейно четене и запис.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.