Ревю на новата Mazda 3 Skyactiv-D 2.2 CD 150 HP AT Evolution

Ревю на новата Mazda 3 Skyactiv-D 2.2 CD 150 HP AT Evolution

В раздел: Ревюта от на 7.02.2014, 36,211 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


mazda-europe-service


Гаранция и сервиз

Mazda осигурява гаранция от 8 (осем) години или 160 000 км, което настъпи първо и 12 години срещу перфорация от корозия. Ограничение в пробега през първата година – няма. Именно тези наистина много атрактивни гаранционни условия идващи от японски автомобилен производител са едно от основните предимства при покупката на нов автомобил от класа на новата Mazda 3 може да наклонят везните за избора към точно този модел ако все още се колебаете между няколко марки. С покупката на новата Mazda 3 и всеки един друг автомобил и при спазване на инструкциите на Mazda за сервизна поддръжка вие получавате правото да ползвате услугите на Mazda Europe Service не само в рамките н територията на България, но и когато пътувате из Европа за срок от 12 месеца или респективно 20 хиляди километра, като след извършването на годишната техническа поддръжка на автомобила от оторизирания сервиз тази сервизна услуга се удължава с още 12 месеца или 20 хил. километра. Съответно имате възможност да удължавате тази услуга само до 10-тата година след първата регистрация на автомобила, като това разбира се означава, че дори след изтичането на гаранцията на автомобила вие продължавате да го обслужвате сервизно само в оторизирания сервиз на Mazda.

Идеята на услугата Mazda Europe Service е да предоставя техническа помощ при повреда или злополука (независимо кой управлява превозното средство), възпрепятстващи продължаването на пътуването и настъпили в цялата територия на покритие. 24/7 Mazda Road Assistance представлява денонощна услуга за техническо съдействие в рамките на европейския континент, включително и в България, за собственици на Mazda. Тази услуга осигурява безпроблемно предвижване на вашата Mazda, независимо от обстоятелствата. Тези услуги покриват разходите за осигуряването на пътна помощ при повреда или злополука, която ви възпрепятства да продължите пътуването си с опция за осигуряване на нощувка или вариант за продължаване на пътуването ви до дестинацията с покриване на разходите от Mazda. При пътуване в чужбина и нуждата от сервизно обслужване и липса на необходимите за ремонта части в съответния сервиз, те се осигуряват приоритетно, като при невъзможност за ремонт на вашия автомобил в рамките на до 5 дни, то той ще бъде транспортиран обратно до най-близкия сервиз до мястото където живеете. Mazda Europe Service осигурява и други полезни услуги при кражбата на автомобила, невъзможност за продължаване на пътуването поради шофьорска грешка, вандализъм върху автомобила, осигуряване на аванс за ремонтни разходи при възникване на проблем в чужбина непокрит от гаранцията и т.н. Добре е да се запознаете с условията и телефонните номера в България и чужбина за използване на тази услуга, тъй като при възникване на проблем тя може да ви е наистина от голяма полза и да ви спести доста главоболия най-вече при пътуване в чужбина.


Заключение

Новата Mazda 3 е пъргав автомобил, ускорението е съвсем задоволително и добре представено от 2.2 мотора в комбинация с много приятна автоматична скоростна кутия, която работи отлично и напълно адекватно дори в режим “ръчно” превключване на скоростите. Двигателят можеше да е и 175 HP от Mazda 6, като това би дало още повече динамика и бързина на автомобила при същият разход на гориво, но за съжаление той не се предлага за Mazda 3.

Mazda 3 осигурява качествен и добре изглеждащ интериор, като липсва усещането за “евтина пластмаса” – нещо, което понякога се забелязва като проблем и при по-висок клас автомобили. И без да си кривим душата можем да кажем, че новата Mazda 3 определено “хващащ окото” като външност, елегантния, агресивен дизайн със спортна визия определено я отличава от останалите конкуренти в класа хеч бек. Доста прилича на Mazda 6, което в конкретният случай на Mazda 3 е плюс. Много добри фарове, осветяват равномерно пътното платно пред автомобила, а в комбинация с DEVIL’S LOOK визията на автомобила е доста отличителна.

И макар новата Mazda 3 да ни изненада доста приятно в почти всички отношения, като определено целият екип остана много доволен от нейното представяне, то вероятно ще има и хора, на които дизайнът няма да им допадне или ще намерят друг кусур – въпрос на личен вкус и предпочитания. Според нас обаче новата Mazda 3 е доста приятно попадения, което може би ще допадне най-вече на по-младите шофьори с по-ограничен бюджет, които все пак си търсят да купят автомобил в този клас. За по-улегналите шофьори и хората търсещи нова семейна кола, Mazda 6 определено е доста по-добър вариант, особено в комби версията си – тъй като новата Mazda 3 се предлага само във седан и хечбек версия.

mazda-3-nightlightВсички страници от статията:

 1. Накратко за новата Mazda 3
 2. Каква версия на новата Mazda 3 тествахме
 3. Поглед отвън и отвътре на новата Mazda 3
 4. Системи за сигурност и разход на гориво
 5. Гаранция, сервиз и заключение
 6. Още снимки на новата Mazda 3


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , , ,11 коментара

 1. 1 Steel layer // 07.02.2014 в 23:47

  Малко пояснение – леярна стомана над 1700 няма!

  1700 стомана е най ниската със съдържание на въглерод и “балончета”.

 2. 2 Steel layer // 07.02.2014 в 23:53

  Да добавя – стомана 1700 се използва в военна техника и изработването на този вид стомана струва повече от самата кола на к.м. В бившия комбинат Кремиковци на електродните пещи изработването на стомана от стан 1700 струва 14 000 лева на квадрат.

 3. 3 ТТ // 08.02.2014 в 10:49

  Хубаво ревю. На 6цата беше по-детайлно и впечатляващо,но пак поздравления :) Ако може да тествате и седана някой ден ще следим статията… С какъв фотоапарат сте правили снимките?Донагласявани ли са след това с нещо? Поздрави!

 4. 4 Антон Белев (Bloody) // 10.02.2014 в 15:02

  Снимките са правени с Canon 5D Mk II на хубаво зимно време ;)

 5. 5 C2K // 11.02.2014 в 03:19

  Супер колица!

 6. 6 Vangel // 12.02.2014 в 17:05

  Само да коментирам разхода – имам същата мазда, само че бензин, 1.5, 100 к.с.
  Според мен някак си е тъпо да пишат разход 6-7л /100 градско, а дава реален > 10 л/100….
  Поне при мен е така, а не бих казал че съм състезател или че карам по някакъв ‘неикономичен’ начин :).
  Въпреки това, колата си е готина :)

 7. 7 acdc // 13.02.2014 в 09:51

  @Vangel
  Каталожните данни са едно, а реалността съвсем друга. Знаеш, че този разход от каталозите се дава на база изпитания на стенд, симулиращ различите режими. Градският разход е много разтегливо понятие, защото ако пътуваш по различни маршрути, ще имаш и съвсем различен разход. Твоят е съвсем нормален за София, ако караш по натоварените кръстовища. Съвсем друг ще ти е разхода ако например всеки ден пътуваш от Борово до Бизнес парка в Младост, защото ще пътуваш само по околовръстното, така че всичко е много относително.

 8. 8 Николай Цеков (geniusloci) // 13.02.2014 в 11:00

  Странното е, че и 2.5 бензин да сложат вътре, градското най-много да падне, понеже разход 10 на сто за 1.5 просто е много. Гледам 6-ците с бензинов градско се въртят 9-9.5 според спритмонитор. Нафтовата от личен ежедневен опит и тя там отива, ако не ползваш старт-стопа.

 9. 9 tthn // 16.02.2014 в 15:14

  Толкова ли няма нов, интересен, комщютърен хардуер за тестване, че се занимавате с тестове някакви безинтересни, средностатистически автомобили…

 10. 10 Vangel // 20.02.2014 в 15:59

  @abcd
  Аз имам база за сравнение, което още повече ме ядосва относно разхода. Другата ми кола от първия километър дава разход равен или по-малък от този по ‘книжка’… и така вече 160000 км. Така че обясненията, че ги тестват по един начин, а ние простите хора ги караме по друг са доста плоски……

 11. 11 Stefan // 05.03.2014 в 00:10

  Т’ва с тия ревюта за коли е много странна политика, все ми се ще да има български ревюта за хардуер а не за Мазди …

Коментари: