Безжично споделяне на екрана по лесен начин

Безжично споделяне на екрана по лесен начин

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 13.03.2014, 13,406 показвания

239C4QHWA_ftl-image_miracast

Новият 23-инчов Philips Miracast дисплей стриймва full HD съдържание – безпроблемно и безжично – от малкия на големия екран

Когато нещо си струва да се гледа, е хубаво да може да се сподели – особено, когато качествата на дисплея са толкова ослепителни, както в случая. MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, обяви новия 239C4QHWAB – 23-инчов Philips Miracast дисплей, който поддържа връзка по стандарта Miracast и така позволява на потребителите да стриймват мобилно съдържание по безжичен път от техните Android устройства, и да се наслаждават на въздействащо мултимедийно преживяване с живи цветове, брилянтна резолюция и full HD качество.

От мобилния телефон на големия екран – забавление в стил Miracast
В днешни дни в домовете има набор от устройства с малки екрани. Затова е съвсем естествено хората да искат да споделят съдържание от техните смартфони и таблети с приятелите и семейството като стриймват видео и снимки към по-голям екран вкъщи. Благодарение на поддръжката на стандарта Miracast, 23-инчовият Philips дисплей може да дублира съдържанието от други Miracast-сертифицирани Android смартфони и таблети, което позволява на хората да споделят мултимедийно преживяване с висока резолюция в реално време. Miracast се активира на дисплея просто чрез натискането на бутон, разположен в основата на монитора. Тази връзка наподобява HDMI, но без кабели: няма нужда от кабели и конектори, а изчистените линии в жилищния интериор няма да бъдат нарушавани от опънати жици. След като Miracast е активирана на дисплея и е идентифицирано познато устройство, всичко от стандартния интерфейс до приложенията и видеото е дублирано с ослепително HD качество на по-големия екран.
Потребителите без Miracast сертифицирани устройства също не трябва да се отказват от изобразяването на голям екран: дисплеят Philips поддържа също и MHL, която позволява на хората да свържат техните мобилни устройства посредством опционален MHL кабел и да гледат как HD видеоклиповете оживяват с изцяло цифров звук.

Дисплей, направен за споделяне
Philips Miracast дисплеят притежава тънък силует и предлага визуално преживяване, което си заслужава да се сподели. IPS LED технологията осигурява отлична точност на изображението и цветовете при изключително широки зрителни ъгли, което прави гледането с приятели и семейството лесно. IPS технологията дава чисти, остри изображения с живи цветове, гарантирайки максимално качество при гледане на HD видео. Miracast дисплеят е снабден с умни възможности, за да осигури оптимална производителност, независимо от случая. SmartImage, например, анализира съдържанието, изобразявано на дисплея и настройва контраста и цвета спрямо него. SmartKolor разширява видимия цветови обхват на дисплея, а SmartContrast осигурява богати детайли за завладяващо зрително преживяване.

Новият Philips 239C4QHWAB Miracast дисплей е наличен на препоръчителна крайна цена от 589 лв. с ДДС.

Технически спецификации на Philips 239C4QHWAB Miracast Display:
– LCD панел тип, размер: IPS LCD, 23-инчов
– Технология на подсветката: W-LED
– Оптимална резолюция: 1920 x 1080 @ 60 Hz
– Зрителни ъгли: 178º (Х) / 178º (В), @ C/R > 10
– Яркост: 250 cd/m²
– Брой изобразявани цветове: 16.7 милиона
– Свързаност: Входен сигнал: MHL-HDMI (цифров, HDCP), VGA (аналогов); Sync Input: Separate Sync, Sync on Green; Audio (In/Out): HDMI audio out
– Стойка: Накланяне -3/+15 градуса
– Околна среда и енергия: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, Lead-free, Mercury Free
– Опаковъчен материал, подлежащ на рециклиране: 100 %
– Съвместимост и стандарти: BSMI, CE Mark, FCC Class B, GOST, SASO, SEMKO, TUV/ISO9241-307, WEEE, UL/cUL

За MMD
MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага бърз и фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD обслужва пазарите в Западна Европа, Средния Изток и Африка чрез централата си в Амстердам. Източноевропейският пазар и страните от ОНД се обслужват от локален офис в Прага. MMD работи с всички големи IT дистрибутори и риселъри посредством мрежата си от локални търговски екипи. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.


Етикети: , , , , ,3 коментара

  1. 1 Илиян // 14.03.2014 в 08:44

    Защо ли това споделяне не ме вълнува , а само безжична връзка с РС или лаптоп !

  2. 2 Nikolai // 14.03.2014 в 22:24

    Нещо интересно, но с 50 лв за миракаст адаптор през хдми-то всеки екран го може :D

  3. 3 Белков // 15.03.2014 в 09:47

    Аз съм с 239C4QHSB – супер мониторче. Това новото няма почти никаква разлика, като най-отчетливата е точно Miracast. Не мисля, че си заслужава разликата в цената.

Коментари: