Първият в света Curved UHD телевизор от Samsung вече и в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.04.2014, 6,967 показвания

Забавление от ново ниво и поглъщащо визуално изживяване очакват потребителите с новата линия UHD телевизори на Samsung

София – 29 април 2014 г. – На специално събитие днес Samsung представи първия в света Curved UHD телевизор, както и цялостната си линия от извити и UHD телевизори, които вече са достъпни и на българския пазар. Впечатляващият телевизор предлага изключително и всепоглъщащо изживяване за потребителите, благодарение на извития екран и ултрависоката резолюция (UHD).

В търговската мрежа у нас в момента са налични Curved UHD TV в два размера – 55″ и 65″ инча, представени от серия HU8500, а през юни ще се предлага и 78″-инчова версия. Портфолиото на компанията се допълва и от новите UHD модели телевизори – 55″HU7500 и 65″HU7500, като по-късно се очакват и други размери в рамките на 40″ до 75″.

„С новата серия Curved и UHD телевизори Samsung затвърждава водещата си позиция на пазара в тази продуктова категория. Телевизорът, който показваме днес, е забележително постижение от гледна точка на иновация, дизайн и съдържание. Всичко, което правим, е вдъхновено от потребностите и нуждите на хората и новата линия телевизори на Samsung е още една стъпка в тази посока, за да доставим истинско забавление от ново ниво на нашите потребители”, заяви Христофор Петков, мениджър на аудио-видео дивизията нa Samsung България.

samsung_curved_hdtv

Защо Curved?

Samsung поставя началото на една нова епоха на дълбока реалистичност и смайващо зрително изживяване, като смесва своя новаторски извит дизайн с UHD технологията си. Тези телевизори предлагат силно драматично изживяване и променят из основи начина, по който светът възприема телевизорите. Преди всичко визуалното изживяване е много по-наситено благодарение на разширеното поле на визуализация и дълбочината на образа. По-широкото зрително поле създава панорамен ефект, който прави екрана да изглежда дори още по-голям и привлича зрителите така, както никой телевизор досега. Извитият дизайн създава балансирана и уеднаквена дистанция на зрителя от екрана, което прави гледането по-реалистично; за това спомагат и зрителните ъгли, и по-високият контраст от различни точки на гледане, така че всеки да има най-добрата видимост от всяко място.

samsung_curved_hdtv_2

Освен това извитите екрани предлагат по-добър контраст и оттам по-ясна картина – контрастът на картината може да бъде с 50-80% по-добър отколкото на плосък екран. Auto Depth Enhancer предлага по-дълбок образ на картината, като прилага на образа различни степени на контраст, така че да се получи засилено усещане за дълбочина. В допълнение Samsung създава една оптимална извивка от 4200R, която е способна да предаде най-доброто качество на образа от нормално разстояние за гледане 3-4 метра. Съчетанието на изкривяването и UHD технологията създава най-доброто и поглъщащо визуално изживяване, като съживява картините и обгръща зрителите във вълнуващи цветове, яснота и детайлност.

Технологията на Samsung, PurColour™, използвана в извитите телевизори HU8500 UHD, допълнително усилва усещането за цвят, което подобрява прецизността на образа. Изображенията са обработени, за да се намалят до минимум разминаванията в цветовете и да се засили тяхната плътност.

Изключително качество на картината

UHD телевизорите имат четири пъти по-висока резолюция от Full HD, а 8-те милиона пиксели предлагат ненадминато качество на картината. Благодарение на UHD upscaling (премащабирането), което присъства във всички UHD телевизори, зрителите могат да се насладят на най-добрата възможна картина, без значение какъв е източникът. Тази технология на Samsung превръща съдържание от Full HD и HD, както и от източници с по-ниска разделителна способност, в качество и яснота на образа почти като на UHD чрез уникален процес в четири стъпки, който включва анализ на сигнала, намаление на шума, анализ на детайла и най-накрая премащабиране, така че всичко изглежда по-добре на UHD телевизорите на Samsung. Технологията за UHD затъмняване също помага за подобряването на качеството на картината, като обработва всяко късче от изображението и предлага по-дълбок черен цвят и подобрен контраст.

UHD телевизорите на Samsung са единствените телевизори на пазара, които са готови за бъдещето, благодарение на Samsung UHD Evolution Kit. Устройството позволява на клиентите да го подменят с най-новия Samsung UHD Evolution Kit и да бъдат в крак с най-новите UHD стандарти, както и да получават достъп до най-новата технология, която Samsung предлага.


4 коментара

 1. 1 Сашо // 29.04.2014 в 17:27

  Аз се подготвям за бъдеще без телевизори :)

 2. 2 icpart // 06.05.2014 в 15:35

  Най доброто изживяване и реализъм е да се разходя из деретата и горите. Това още никой тъп телевизор не може да го пресъздаде. Там имам гледка не знам колко си пъти ХД :D.
  Пък като чета каквото и прескалиране да правят на изображение с ниска резолюция няма да е същото като такова с 8 мегапиксела и винаги ще се губи детайла. Пък в България сме още много зле с технологиите че да чакаме например UHD предавания то от година две едва навлезнаха FHD и то в много малко канали да не говорим за 3D или UHD канали. Просто вече производителите се чудят какво да измислят че да продават стоката си то не беше FHD, 3D, смарттелевизори и т.н.

 3. 3 Един Българин // 08.05.2014 в 13:43

  АйСиПарт, съгласен съм. Технологиите са хубаво нещо, но немогат да отменят природата, която губим с всеки изминал ден и децата ни вмест сред нея растат само пред компютрите.
  Аз съм играл и компютърни и “традиционни” игри, но в днешно време . . . :).

  Все пак като се прибере човек е добре да има “технологични играчки” за разпускане :).

 4. 4 BOKLUK_CHOVEK // 18.05.2014 в 08:33

  Колко струва това “животинче”?!

Коментари: