GeForce TITAN Z все още само с “хартиен анонс”

GeForce TITAN Z все още само с “хартиен анонс”

В раздел: Новини от на 9.05.2014, 3,535 показвания

Анонсираната официално преди вече повече от месец графична карта GeForce TITAN Z продължава да поддържа пазарното си присъствие само на база слухове и неясна информация. След като се очакваше стартът на продажбите да започне на 29-ти април, тази дата определено не бе спазена. В края на миналият месец се появиха слухове за коригиране на датата с малко повече от седмица, и по-точно 8-ми май, но днес е 9-ти май и “май-май” TITAN Z все още го няма по магазините.

 nvidia_geforce_titan_z

Тук трябва да отбележим факта, че в края на месец март от NVIDIA споменаха за реално пазарно присъствие в рамките на “второто тримесечие”, така че за момента не можем да кажем, че от NVIDIA не си спазват сроковете. Въпреки всичко спекулациите продължават, а до края на месец юни не остава много време. В случая трябва да отбележим и появата на Radeon R9 295 X2, която бавно но сигурно започва да заема своето място по IT магазините в по-големите европейски държави, както и в САЩ. Това неминуемо ще окаже влияние върху NVIDIA и техните планове за GeForce TITAN Z.

Не на последно място трябва да обърнем внимание и на работните честоти на картата – за момента NVIDIA не са се ангажирали официално с конкретни MHz, така че по всяка вероятност компанията към момента доизкусурява и този аспект на графичният ускорител, по всяка вероятност отново под влиянието на Radeon R9 295 X2.


Етикети:4 коментара

 1. 1 Свилен // 09.05.2014 в 15:05

  Айде, беее!! Няма ли поне 1000 баламурници, които да си я купят?!

 2. 2 Гого // 09.05.2014 в 15:06

  Ако продължават да отлагат докато излезат на пазара карти с 20нм поколението GPU-та и на двата производителя, съвсем ще обезмислят тухлата, щото като излязат тези нови едноядрени чудовища в началото на 2015, току се оказало, че са бързи колкото двуядреника и не два пъти както е разликата с 295Х2, а четири пъти по-евтини.

 3. 3 marto96 // 09.05.2014 в 19:34

  Дали проблемът не е в самото охлаждане? Някак си изглежда, че са искали да повторят тактиката на AMD – първо да пуснат карта с референтно охлаждане за да видят с какво ще отговори конкуренцията. Щото тая перка да охлажда два чипа, който гълтат над 400W… май не искат да се повтори историята с R9 290X.

 4. 4 Гого // 10.05.2014 в 08:51

  Проблемът е че не могат да определят сегмента в който ще се позиционира. Много високата DP производително, която е аналогична, каквито са и другите характеристики с производителността на новото quadro K6000 и цена, която е наполовина + все пак отлично представяне и за плейване на игри. Та дали все пак да направят маркетингова кампания, която да позиционира продукта като топ гейминг карта, или пък като достъпен топ модел за малки(а защо не и по-големи) графични станции на базата на(или основно на) “любителски” компоненти.