Поглед върху компютърните кутии In Win G7 и GT1 Black

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 29.05.2014, 14,527 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


С по-изчистен дизайн и визия от двете кутии несъмнено е G7, която може да ви впечатли само със своята семплост, но за сметка на това феновете (като мен) на този тип дизайн определено ще харесат тази визия. In Win G7 спада към групата на компютърните шасита от тип Mid Tower, което в голяма степен определя и възможностите на нейният интериор (а и външни размери). Шасито е с размери 461мм х 198мм х 479мм и предразполага за събирането на доста приличен хардуерен контингент.

g7_main

Ето и основните характеристики на G7:

inwin_g7_specs

Най-общо казано се поддържат дънни платки ATX и mATX, което е очаквано. Кутията е с добър потенциал за хардуерно “запълване”, наред със задължителната (напоследък) съвместимост с водни охладители (било то готовите необслужваеми или собствен проект). Ако пък прецените, че за вас е важно да можете да съберете някои от най-дългите графични ускорители, налични на IT пазара в момента, то G7 е замислена добре и в тази посока – графични ускорители с дължина до 408мм могат да бъдат инсталирани, като за щастие все още подобни няма. Въпреки всичко интериора притежава някои много приятни елемента, които несъмнено ще се харесат на феновете, които сами си сглобяват PC-тата.

Поддръжката на вентилатори определено е на ниво – до 7 броя 120мм перки могат да намерят своето място по различните места, предназначени за тях. Една от позициите вече е запълнена от фабрично инсталиран 120мм вентилатор на задната страна на кутията. Макар 140мм позиции да са една малко по-добра идея, 120мм вентилатори са по-разпространени и с по-голямо пазарно присъствие. Така или иначе адекватният въздушен поток в кутията е повече от постижим, и то в различни конфигурации.

inwin_g7_front_poweron

Предният панел предлага опция за инсталацията на до три външни 5.25″ устройства, а над тях се намират няколкото конектора USB2.0/3.0 и стандартните 3.5″ жакове за микрофон и слушалки. Там са и бутона за Power ON, както и за двустъпковия контролер за RPM на вентилатори.

inwin_g7_top_dock

Макар да е удобно място да си поставите какво ли не (телефон, цигари или нещо подобно), предната част на тавана на кутията е предназначен за нещо друго и това се разбира от конекторите за свързване на SATA устройство. Много удобна опция за eSATA-тип свързване на HDD/SSD към системата, без реално да ви трябва eSATA конектор и без да трябва да отваряте страничния капак на шасито. Малко фирми предлагат кутии с подобна опция и определено можем да кажем, че е много полезна.

inwin_g7_side_cover

Основният страничен капак на кутията на пръв поглед не предлага кой знае какви “екстри”, но голямата “мрежа” с възможност за инсталация на до два вентилатора 120мм определено дава интересни възможности за инсталиране на перки, а защо не дори и на 240мм воден радиатор (ако е по-тънък ще може да се закрепи и от вътрешната страна на капака). Импровизацията наистина ще е сериозна, но човек винаги може да изненада себе си при наличието на потенциал.

inwin_g7_side_inside

“Интериорно” погледнато, G7 притежава достатъчно пространство да си спретнете някой приличен компютър, било то дори и с Core i7 Extreme и някоя SLI/CrossFire конфигурация. За разлика от много други шасита, където отворите за кабели са направени с “прорязани гумени отвори”, тук нещата са направени по-различно и смея да кажа доста по-интересно.

inwin_g7_interior_install_2

Закрепването на HDD/SSD/ODD е изцяло “toolless” и не изисква много занимаване. Стандартно шасито предлага опция за инсталация на до шест устройства HDD/SSD с размери 2.5″, а ако са 3.5″, тогава позициите са четири. Три позиции има и за 5.25″ ODD. При премахване на два от слотовете за 2.5″ ще можете да получите допълнителна дължина за инсталиране на някой специфичен графичен ускорител, който нахвърля стандартната дължина при тези разширителни платки.

Кабелите могат да се съберат в един общ “сноп”, като през съответните места части от снопа излизат към компонентите, които изискват захранване. Процесорният охладител може да бъде инсталиран и при вече закрепена дънна платка чрез отворът в носещата основа, а прословутият “+12V” кабел за захранване на процесора много лесно може да бъде прокаран под дънната платка и изведен безпроблемно за закрепване към +12V конектора.

inwin_g7_interior_install_1

Прорязването на носещата основа е доста хитро и идейно, което не се среща често при съвременните компютърни шасита. На тази снимка можете да видите и закрепващите елементи за кабелите в тази част на кутията, което също не се среща често.

inwin_g7_bottom_mesh

Дъното на кутията притежава два филтъра, които са много лесни за демонтаж и почистване, и които ще осигурят чист въздушен поток в кутията. Интересно е да се отбележи, че мястото за вентилатор на тавана на кутията не притежава подобни филтри.

Шасито InWin G7 е достъпно на българския пазар на цена от 97лв с ДДС.Всички страници от статията:

 1. Пазарът на компютърни кутии и In Win
 2. In Win G7
 3. In Win GT1 Black
 4. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: ,3 коментара

 1. 1 SynkroGhetts // 30.05.2014 в 10:40

  G7 е голяма красавица.

 2. 2 Noncho // 02.06.2014 в 12:22

  Прилични кутии, и на мен ми допада повече G7.

 3. 3 Dk_vr // 04.06.2014 в 12:31

  От година in-win започнаха да правят уникални във всяко едно отношение кутии. Смело мога да кажа, че G7 е една от тях. Има доста интересен дизайн и функционалност.

Коментари: