Поглед върху компютърните кутии In Win G7 и GT1 Black

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 29.05.2014, 14,533 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Да погледнем сега и другото шаси, което е продукт на InWin и е от тяхната продуктова гама MidTower. За разлика от G7, при GT1 Black имаме много по-сериозна ентусиастка насоченост, която да се хареса на геймърите и на феновете на по-разчупения дизайн. Не е учудващо, че интериорно погледнато GT1 Black е идентична с G7, поради което колебанията относно един евентуален избор коя от двете кутии да е се свежда единствено до екстериорните предпочитания на човек.

inwin_gt1_black_first

Ето и основните характеристики на GT1 Black:

inwin_gt1_black_specs

Кутията GT1 Black освен, че се предлага в два цвята (черен и бял), по принцип дава и опцията за два различни варианта на основния страничен капак – обикновен капак с отвори и опция за поставяне на до два 120мм вентилатора (подобно на G7), или прозрачен капак за феновете, които по една или друга причина искат да виждат целият инсталиран хардуер. В България е налице е модела с прозрачен капак.

inwin_gt1_black_front

Предната част на кутията в голяма степен изпълнява изискването за “Black” от моделното име на кутията. Идеята за максимално добра вентилация в интериора е взета присърце, като цялата предница е в отвори и с възможност за поставяне на до два 120мм вентилатора в долната част. Всъщност, фабрично налице е една 120мм перка…

inwin_gt1_black_front_fan

… която притежава дори собствен филтър за прах. Втори вентилатор може да бъде инсталиран, но за него няма наличен фабрично инсталиран филтъ. Поради наличието на страничен прозрачен капак две от позициите за 120мм перки отпадат, но останалите са напълно достатъчни за организирането на един адекватен въздушен поток. Остават общо 6 позиции, които са напълно достатъчни за подобно шаси.

inwin_gt1_black_front_poweron_usb

Бутоните за PowerON, Reset и двустепенен контролер за обороти на перки са “допълнени” от традиционните конектори за USB (единият от които USB3.0) и жакове за микрофон и слушалки. Подобно на G7, и при GT1 Black отгоре на кутията е налице SATA конектор за свързване на 2.5/3.5″ HDD/SSD.

inwin_gt1_black_top

В задната част на тавана GT1 Black следва изцяло идеята за “мрежест” дизайн на екстериора и предлага множество отвори за вентилация. Поставянето на две 120мм перки е най-логичното нещо, като липсата на прахови филтри от една страна ще помогне за по-доброто разсейване на топлината от интериора, но от друга няма да пречи на по-лесното запрашаване на интериора.

inwin_gt1_black_side_2

Както вече стана дума, интериорно GT1 Black повтаря всичко онова, което вече казахме за G7 – по своят интериор двете шасита са идентични. Друга обща черта, споделена между двете кутии е цената, като GT1 Black също се предлага за 97лв с ДДС.Всички страници от статията:

 1. Пазарът на компютърни кутии и In Win
 2. In Win G7
 3. In Win GT1 Black
 4. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: ,3 коментара

 1. 1 SynkroGhetts // 30.05.2014 в 10:40

  G7 е голяма красавица.

 2. 2 Noncho // 02.06.2014 в 12:22

  Прилични кутии, и на мен ми допада повече G7.

 3. 3 Dk_vr // 04.06.2014 в 12:31

  От година in-win започнаха да правят уникални във всяко едно отношение кутии. Смело мога да кажа, че G7 е една от тях. Има доста интересен дизайн и функционалност.

Коментари: