Intel Z87 Express може да работи и с Broadwell… технически.

В раздел: Новини от на 5.06.2014, 4,614 показвания

През последните седмици се появи доста информация относно съвместимостта на Intel Z97 Express с бъдещото 5-то поколение процесори Broadwell. От “липса на каквато и да е съвместимост” изглежда ще преминем към “пълна съвместимост”, което поражда един доста основен въпрос – какво се случва със Z87 Express?

intel_chipset_z97_broadwell

Не само производителите на дънни платки, но и самите Intel недвусмислено показват, че Z97 Express под формата му на текущите актуални дънни платки ще е способен да се справи с поддръжката и на бъдещите чипове Broadwell, които изглежда ще са електрически съвместими с текущата версия на LGA1150. “Основният въпрос” споменат по-горе изведнъж набира сериозна сила и поражда много други допълнителни уточняващи въпроси – всички платки с Z87 ще са съвместими, само най-добрите и скъпи модели ли ще имат възможност за поддръжка след ъпдейт на BIOS, дали изобщо ще видим ъпдейт на BIOS и т.н. Всичко това към момента изглежда го знаят само Intel и най-близките им партньори.

Съществува голяма вероятност съвсем умишлено да не се появят ъпдейти за BIOS-а “отключващи” поддръжката на Broadwell именно с цел да се наложи Z97 Express и да се подсигурят продажбите на дънните платки със споменатия чипсет. Едно нещо поне е почти сигурно – наследника на Broadwell, Skylake, ще изисква Socket LGA1151.


Етикети: , , ,Един коментар

  1. 1 Асан // 06.06.2014 в 18:43

    Сигурен съм, че това 1 допълнително пинче им е адски необходимо, а не го слагат само за да продадът още дънни платки с най-новите чипсети.

Коментари: