Новата професионална графична карта на AMD осигурява графична изчислителна мощ за 4K задачи за работни станции и персонални суперкомпютри

Новата професионална графична карта на AMD осигурява графична изчислителна мощ за 4K задачи за работни станции и персонални суперкомпютри

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.06.2014, 5,841 показвания

AMD днес анонсира професионалната графична карта AMD FirePro™ W8100, която осигурява нови нива на производителност с второ поколение архитектура AMD Graphics Core Next (GCN).   Картата AMD FirePro W8100 е проектирана за следващото поколение 4K CAD и мултимедийно-развлекателни работни товари, за инженерен анализ и суперкомпютърни приложения. Допълвайки семейството на AMD професионални графични продукти с още едно мощно решение за работни станции, AMD FirePro W8100 разполага с най-добри в класа спецификации като 8 GB GDDR5 памет, до 4,2 TFLOPS мощност при изчисления с единична точност и внушителните 2,1 TFLOPS изчислителна мощност при пресмятания с двойна точност.

amd_firepro_w8100

“Инженерният анализ все повече се свързва с работните потоци на високия клас работни станции, а 4K дисплеите пораждат необходимостта от повече производителност в мултимедийните приложения,” каза Дейвид Къмингс, старши директор и управител на поделението за професионална графика в AMD. “С добавянето на AMD FirePro W8100 ние разширихме семейството AMD FirePro, за да предложим на професионалистите – съвместно с нашите партньори в областта на хардуера и софтуера – нужната производителност, която те търсят за следващото поколение 4K работни потоци и суперкомпютърни приложения.”

Ейдриън Томсън, вицепрезидент маркетинг на SAPPHIRE Technology, ексклузивен глобален партньор за дистрибуция на AMD FirePro, коментира: “AMD FirePro W8100 предлага вълнуващите нива на производителност, които професионалния потребител търси за широка гама изчислителни и графично-интензивни задачи, и картата е идеална не само за вграждане в нови работни станции, но и за удивителен ъпгрейд за потребителите желаещи да повишат производителността си в днешните натоварващи системите приложения.”

AMD FirePro W8100 е перфектното решение от професионален клас за CAD, както и за приложения посветени на видео-редактирането, визуализацията при дизайна, и GPU-ускорени изчислителни задачи. Картата разполага с ултрабърза 8GB GDDR5 памет за по-продуктивна обработка на видео-кадри с ултра-HD резолюция. До четири AMD FirePro W8100 карти могат да бъдат комбинирани в една система за мащабируема GPU изчислителна производителност над 16 TFLOPS. AMD FirePro W8100 позволява на потребителите да бъдат продуктивни при поддръжката на до четири 4К дисплея.

За да се адресират повишаващите се изисквания за 4К производителност в реално време бе създадена работната станция AMD FirePro Ultra Workstation с принос от водещи ИТ компании,  които ще предлагат на пазара от едно-картови до четири-картови GPU конфигурации на базата на новата AMD FirePro™ W8100. Сред интеграторите поддържащи инициативата са: Armari, CARRI, Colfax, Exxact, Mouse Computer, PSSC Labs, Scan International, Tarox, Versatile Distribution Services, Workstation Specialists и Wortmann.

AMD FirePro™ W8100 ще бъде достъпна на пазара от юли т.г. от глобалния дистрибутивен партньор на AMD – SAPPHIRE Technology, както и от доставчиците на AMD FirePro™ Ultra Workstation и от други асемблатори на работни станции.

 

Картата AMD FirePro™ W8100 ще бъде показана на изложбения щанд на AMD на International Super Computing 2014 (#150), където ще можете да хвърлите и предварителен поглед на очакваната AMD FirePro™ S9150.


Етикети:Един коментар

  1. 1 Гого // 23.06.2014 в 21:50

    “Малкият” брат на големия професионален “огън”, също има завидни характеристики.