ASUS представи видеокартата Strix GTX 750 Ti OC

ASUS представи видеокартата Strix GTX 750 Ti OC

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.07.2014, 3,996 показвания

Новата видеокарта с ексклузивната технология за охлаждане DirectCU II и технология за 0dB вентилаторен шум осигурява до 7,7% по-висока скорост при игри, 58% по-ниска работна температура, и е 3 пъти по-тиха спрямо референтния модел

ASUS представи Strix GTX 750 Ti OC – нова видеокарта с графичен процесор NVIDIA® GeForce® GTX 750 Ti, предназначена за геймъри, които обичат да играят на ръба на инстинктите си.

ASUS_Strix_GTX_750Ti_OC_Gaming_Graphics_Card

Strix е името на зашеметяваща нова серия гейминг продукти на ASUS, като думата има древен гръко-римски произход и означава „сова“. Strix олицетворява изключително прецизен звук, перфектно качество на картината и възможност за геймърите да „почувстват“ заобикалящата среда така, че да могат да усетят и да реагират дори и на най-малкото движение. Strix означава оцеляване на ръба на инстинкта.

Strix GTX 750 Ti OC разполага с множество ексклузивни технологии на ASUS, сред които DirectCU II за по-тиха и бърза работа на видеокартата при по-добро охлаждане, което създава условия за невероятен гейминг. Друга технология – 0dB, допълнително подобрява охлаждането и позволява забавлението с игри при пълна тишина и гледането на филми във формат Blu-ray без разсейващите странични шумове.

Новата видеокарта разполага с компоненти ASUS Super Alloy Power за по-висока издръжливост и по-добро охлаждане. Моделът е снабден и със софтуерния инструмент GPU Tweak, който позволява лесен и бърз овърклок на картата и онлайн видео стрийминг.

Strix GTX 750 Ti OC има 2GB GDDR5 видеопамет и може да достигне работна скорост на графичния процесор до 1202MHz.

Забавление с игри при пълна тишина, със 7,7% по-висока скорост и 58% по-ниска работна температура спрямо референтния модел

Strix GTX 750 Ti OC е снабдена с ексклузивната технология за охлаждане DirectCU II. Нейната иновативна концепция включва високопровидими 6 мм медни охлаждащи тръби, които са в директен контакт с графичния процесор на картата, като по този начин го охлаждат бързо и ефективно. Новата видеокарта разполага и с радиатор, който охлажда 190% по-голяма площ в сравнение с референтния модел и така позволява на Strix GTX 750 Ti OC да работи с 58% по-ниска температура и 3 пъти по-тихо, осигурявайки ултрастабилен гейминг при много ниски нива на шум.

Когато геймърите играят в HD резолюция до 1920 x 1080 пиксела и заобикалящата температура е до 50°C, вентилаторът на Strix GTX 750 Ti OC автоматично се изключва, позволявайки на потребителите да се насладят на игри като например Counter-Strike Online при абсолютна тишина (0dB).

Проектирана за производителност, произведена за надеждност

Strix GTX 750 Ti OC е изградена със Super Alloy Power компоненти за по-добра надеждност и по-добро охлаждане. Изключително здравите кондензатори, дроселите с бетонна сърцевина и  подсилените MOSFET транзистори са специално проектирани да издържат на големи натоварвания благодарение на специалните материали. Технологията Super Alloy Power също така намалява работния шум (бръмченето) и удължава живота на видеокартата до 2,5 пъти в сравнение с референтния модел.

Новата видеокарта Strix GTX 750 Ti OC разполага и с ексклузивния софтуер на ASUS GPU Tweak. Той позволява на потребителите да контролират скоростта на графичния процесор, електрическото напрежение и честотата на паметта, така че могат да овърклокнат картата бързо и лесно.

Вградената в GPU Tweak функция за стрийминг дава възможност на потребителите да споделят екрана си, докато играят в реално време. Като допълнение, те могат да добавят и заглавие на прозореца, скролиращ текст, снимки и изображения от уеб камера.

ЦЕНА И НАЛИЧНОСТ

Strix GTX 750 Ti OC ще започне да се предлага в световен мащаб от края на юли 2014 г.


Етикети:Един коментар

  1. 1 BGRS // 16.07.2014 в 12:14

    И без това вентилаторите на картата не издават никакъв шум до 50 градуса, а след това са недоловими на фона на останалия шум, примерно от вентилатори на кутията. Рекламна статия, рекламни възможности, без реална стойност в практиката. За сметка на това ще надуят цената с петдесетина лева най-малко. А 7% по-добра производителност спрямо какво? Спрямо референтната ли? Ами че то един Палит дава над 20% повече производителност и то без картата да се чува при игра. А цената…да не говорим за цената. намерили с каква карта да се занимават. Да се хващат с другите печки, че там спешно е необходимо решение.