Ревю на 27″ пасивен 3D монитор AOC D2757Ph

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 31.08.2014, 9,410 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


aoc-d2757ph-touch-menu

OSD менюто за управление и настройка на AOC D2757Ph се контролира посредством наличните в основата на монитора сензорни бутони чувствителни на допир. Те са идентични като функционалност на стандартните бутони налични при повечето компютърни монитори и работят учудващо добре като чувствителност предвид, че реагират на допир, а не на физически натиск.

aoc-d2757ph-menu-settings

Самото меню за настройка осигурява доста добър набор от възможности за управление на работата на монитора, като на снимката по-горе можете да видите основните менюта. Прави впечатление доста високото ниво на яркост, което е зададено фабрично като настройка. Това може да е добре от гледна точка за използване на монитора в 3D режим, но за нормално ползване в 2D режим вероятно бихте искали да намалите яркостта до по-нормално ниво. Трябва да обърнем внимание на възможността за управление на Overdrive функционалносста на панела от потребителя, в това число дори опцията за нейното изключване. Направи ни впечатление, че AOC D2757Ph има много нисък Input lag (закъснение при обработката на видеосигнала преди неговата визуализация), а това го прави доста подходящ и за геймърски нужди, макар и да е само 60 Hz.

Що се отнася до менюто за управление на 3D възможностите на екрана, то тук трябва да обърнем внимание на наличието на функция за автоматично конвертиране на 2D съдържание към стереоскопично 3D без да е необходимо ползването на специализиран софтуер за целта. Функция, която може да е полезна или интересна за някои хора, макар на нас като цяло да не ни допада ефекта на автоматично конвертиране на 2D към 3D образ. Имайте предвид, че автоматичната 3D конверсия може да работи по-добре при определен тип съдържание и да не работи изобщо добре при друг тип, например работния плот на компютъра ви (Desktop) няма да изглежда особено обемен ако бъде конвертиран в 3D формат.

aoc-d2757ph-viewing-angles

Мониторът AOC D2757Ph осигурява доста добри зрителни ъгли на видимост, нещо, което е съвсем очаквано при използването на IPS панел. Това, което можете да очаквате е известна видима загуба на яркост при по-голям ъгъл, но това е съвсем нормално, особени промени във възприемането на цветовете няма, поне не и докато не се опитате да доближите максимално обявените стойности по спецификации, където вече съвсем очаквано се наблюдават осезаеми разлики.

aoc-d2757ph-color

Вече стана дума, че нивото на ярост при фабричните настройки е доста високо. Максималната обявена стойност по спецификации е 250 cd/m2, но реално ние измерихме 270 кандела на квадратен сантиметър и това не е при максимални зададени стойности. Съвсем очаквано цветовото представяне не е особено точно при толкова високо ниво на яркост, макар че и след калибрацията и понижаването на нивото на яркост до по-нормални стойности за ежедневно ползване не се забелязва чак толкова сериозно подобрение. Разбира се отва е от значение най-вече ако възнамерявате да ползвате този монитор за работа с цветове, определено не е най-подходящият избор, но той не е и насочен за професионалния клас потребители. Тези резултати ни напомниха много за резултатите, които получихме преди няколко месеца от един друг 3D монитор, който тествахме – Philips 278G4DHSD. Това означава, че двата продукта най-вероятно използват един и същи LCD панел, нещо, което в последствие се потвърди и от 3D тестовете ни, но за това след малко.Всички страници от статията:

  1. Параметри и възможности на монитора
  2. Работа и представяне в 2D режим
  3. Стерео 3D възожности и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , ,Един коментар

  1. 1 mihabolil // 02.09.2014 в 23:10

    Кога идва ревюто на Окулус ВР :D

Коментари: