ASUS обяви новата геймърска видеокарта Strix R9 285

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.09.2014, 5,709 показвания

Моделът предлага работа при 30% по-ниска работна температура и почти никакъв шум

ASUS обяви днес новата Strix R9 285 – геймърска видеокарта, снабдена с множество ексклузивни технологии на ASUS, сред които DirectCU II, осигуряваща по-добро охлаждане, висока производителност и тиха работа за невероятно забавление с екшън игри. Strix R9 285 разполага и с технологията 0dB, която осигурява на геймърите пълна тишина по време на игра и гледане на Blu-ray филми без разсейващи странични шумове.

asus_r9_285_strix

Strix R9 285 използва ексклузивните компоненти ASUS Super Alloy Power за подобрена издръжливост и охлаждане, както и с лесния за употреба софтуер GPU Tweak за овърклок и онлайн стрийминг. Дънната платка е снабдена и с интерфейс DisplayPort за поддръжка на свързаност до 4K/UHD (ultra-high definition) резолюция.

Strix R9 285 е фабрично овърклокната на 954MHz и разполага с 2GB високоскоростна GDDR5 видео памет. Цялата тази мощност допринася за по-гладкото, по-приятно и завладяващо забавление за играчите.

 Играй при пълна тишина и се наслаждавай на 3% по-висока производителност и 30% по-ниска работна температура

Strix R9 285 използва технологията на вентилаторите 0dB – ексклузивна за продуктите на ASUS, позволяваща на геймърите да се наслаждават на играта при пълна тишина. Технологията не включва вентилатора, докато температурата на графичния процесор е под определено ниво, което осигурява тотално безшумна среда за играта. Когато температурата на процесора се повиши по време на по-интензивните гейминг сесии, вентилаторът се включва, но дори и тогава видеокартата работи при 30% по-ниска температура и три пъти по-тихо спрямо референтните карти.

 Енергия за победа – DIGI+ VRM с 8-фазова Super Alloy Power

Strix R9 285 използва технологията Digi+ за регулиране на напрежението (voltage-regulator module (VRM) – 8-фазова конструкция, която намалява работния шум с 30% и увеличава енергийната ефективност с 15% в сравнение с референтните решения. Digi+ VRM разширява също така толеранса за промени в напрежението, с което подобрява цялостната стабилност и увеличава потенциала за овърклок на картата.

 Мониторинг и контрол в реално време с GPU Tweak

Новата видеокарта Strix R9 285 разполага и с ексклузивния софтуер на ASUS GPU Tweak, който позволява на потребителите да получат най-доброто представяне от своята видеокарта. Благодарение на него те могат да контролират скоростта на графичния процесор, електрическото напрежение и честотата на паметта, с което да овърклокнат картата лесно и надеждно.

GPU Tweak включва и функция за стрийминг, която дава възможност на потребителите да споделят чрез интернет действията на екрана си в реално време, така че останалите могат да гледат на живо по време на играта. Като допълнение, те могат да добавят и заглавие на прозореца, скролиращ текст, снимки и изображения от уеб камера.

 ЦЕНА И НАЛИЧНОСТ

Видеокартата Strix R9 285 се предлага в световен мащаб от 2 септември 2014 г.


Етикети:Един коментар

  1. 1 f // 03.09.2014 в 15:30

    Btw и тея ли започнаха да ги правят пластмасови? Или просто така ми изглежда на снимката. Някой ако има нова карта ако може да отговори, имам в предвид корпуса около вентилаторите. Моята стара Asus е метален.

Коментари: