ASUS Republic of Gamers обяви дънната платка Rampage V Extreme

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.09.2014, 6,032 показвания

Най-новата дънна платка, базирана на чипсета X99, осигурява екстремен овърклок, прецизно управление на захранването, върховни охлаждане и звук

ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви Rampage V Extreme, геймърска/овърклокинг дънна платка за чипсета Intel® X99, проектирана да извлече максималната производителност от най-новите процесори LGA 2011-v3-socket Intel Core i7 (Haswell-E) и DDR4 паметта. Rampage V Extreme поддържа четириканална DDR4 памет и е снабдена с множество ексклузивни технологии в помощ на екстремните овърклокъри, като очакващия патент OC Socket, OC Panel, и бутоните Safe Boot и ReTry. Благодарение на овърклок дизайна и функциите на платката, екипът на ROG успя да счупи 28 рекорда с Rampage V Extreme. В момента дънната платка държи най-високия резултат за скорост на процесора в два различни теста (8 ядра/ 16C threads и 1 ядро/ 1 thread), 4004MHz по G.Skill DDR4 тест за скорост на паметта, 17 по 3DMark точки, към тях трябва да добавим две достижения от Catzilla, две от CineBench, две от Wprime и по едно от XTU и HWBotPrime.

asus_rampage_V_extreme_1

Rampage V Extreme поддържа отлична работна температура с модула за регулиране на напрежението Extreme Engine Digi+ IV, технологиите DirectCU – охлаждане чрез директен контакт, X-Socket II и Fan Xpert 3, както и чрез многобройните интелигентни сензори. Дънната платка на ROG се възползва от последните налични технологии за свързаност – разполага с два 10Gbit/s SATA Express порта, вграден 32Gbit/s PCI Express 3.0 x4 M.2 слот и 802.11ac Wi-Fi модул с три антени за предаване и три за получаване на сигнал.

Rampage V Extreme е снабдена и с редица технологии, предлагащи най-доброто гейминг изживяване. SupremeFX 2014 осигурява безупречен звук, комбинацията между Intel Gigabit Ethernet и GameFirst III предлага мрежова връзка без прекъсване и насичане, а KeyBot гарантира на геймърите незабавен ъпгрейд на клавиатурата. Ексклузивните компоненти Gamer’s Guardian осигуряват отлична защита за потребителите от повреди.

asus_rampage_V_extreme_specs

 Ексклузивни функции за екстремен овърклок

Rampage V Extreme е оборудвана с ексклузивни технологии за наистина екстремна производителност, започвайки с OC Socket. Този уникален сокет за процесора използва допълнителни пинове за по-добър контакт с LGA конструкцията (land grid array) на Haswell-E процесорите. В комбинация с ASUS UEFI BIOS, OC Socket позволява достигането на по-високи честоти на DDR4 паметта, по-ниска латентност и по-добра стабилност на системата при овърклок, дори при екстремен овърклок с течен азот (LN2). OC Socket е 100% съвместим с новите Haswell-E LGA 2011-v3 процесори на Intel, предоставяйки идеална комбинация между възможности за овърклок и широка съвместимост. Rampage V Extreme гарантира на овърклокърите свободата да прескочат всяка бариера по отношение на производителността.

ROG разбира овърклокърите повече от всеки друг производител и поради тази причина Rampage V Extreme включва изцяло новите хардуерни бутона Safe Boot и ReTry. Те помагат на овърклок приключенците да се справят, когато нещата излязат извън контрол. Бутоните работят бързо, лесни са за употреба и пестят време.

Новата дънна платка включва и OC Panel, ексклузивна система на ROG за мониторинг в реално време и фини настройки, която е задължителна функция за всеки запален овърклокър.

Инсталирана в 5,25-инчовия слот, OC Panel разполага с ярък и четлив 2,6-инчов дисплей, който осигурява в реално време мониторинг на множество жизненоважни параметри, включително температура на процесора, пропорции, базова честота и скорост на вентилаторите. Бутонът CPU Level Up предлага мигновен контрол върху двустепенен овърклок, а скоростта на вентилатора на процесора може да се настрои на три различни режима – Turbo, Standard и Silent, като работата с тях е изключително лесна за потребителите.

OC Panel може да служи и като външна овърклок конзола. В този режим OC Panel се включва към специални конектори и прекъсвачи, за да предложи ексклузивните ROG функции Subzero Sense, VGA SMB, VGA Hotwire, Slow Mode и Pause. OC Panel осигурява и достъп до четири 4-пинови конектора за вентилаторите, както и бутони за контрол на захранването и рестартиране.

 Чиста и прецизно насочена енергия

Всяка екстремна компютърна платформа се нуждае от екстремен контрол върху енергията, а нищо не осигурява повече контрол или мощност от Extreme Engine Digi+ IV – ексклузивния модул за регулиране на напрежението (VRM) на Rampage V Extreme.

Дроселите от MicroFine сплав намаляват загубата на ядрото и осигуряват по-ниска температура. Модулът за регулиране на напрежението (VRM)  е подобрен и с новия чип PowIRstage® IR3555. Чипсетът интегрира драйвъра, горните и долните MOSFET транзистори и включва най-новата технология за текущо наблюдение RDS On.

Extreme Engine Digi+ IV използва широчинно-импулсна модулация (PWM), която достига до 1MHz и позволява на DRAM VRM да постигне 40% по-висока стабилност по време на работа.

 Върховни съвместимост, охлаждане и тиха работа

Състоящият се от три части X-Socket II на Rampage V Extreme прави много лесно монтирането на вече изградена система за охлаждане с LN2 или сух лед към сокета LGA2011-v3. Включената в комплекта специална отвертка позволява бързата смяна на задния панел на LGA2011-3 с X-Socket II, така че потребителите да могат да използват ефективно вече съществуващите системи за охлаждане.

Ексклузивната технология за охлаждане DirectCU използва повече медни тръби с висока проводимост, които се намират в директен контакт с модула на Rampage V Extreme за регулиране на напрежението. Топлина се отделя от два големи алуминиеви радиатора, което намалява работната температура с до 7°C.

Rampage V Extreme включва и осем конектора с 4 и 3 пина (PWM/DC) за вентилаторите, четири интелигентни сензора, три допълнителни щифта с два пина и избор от три топлинни кабела. Ексклузивната функция за разширен контрол на вентилаторите Fan Xpert 3 помага на потребителите да следят температурата на до седем зони на дънната платка и ключовите компоненти в реално време.

 Безпрецедентна свързаност

Rampage V Extreme разполага с вграден PCI Express 3.0 x4 M.2 слот и е готова за работа с новото поколение супер бързи SSDs за светкавично бърз трансфер на данни с максимална скорост 32Gbit/s. С хоризонтално инсталиране на дисковете и поддържане на устройства с размер 60, 80 и 110 мм, новата дънна платка на ROG прави за ентусиастите лесно преминаването в „бързата лента“ на трансфера на данни.

Платката има и два SATA Express порта, към които могат да се свържат до четири SATA устройства. Това означава, че Rampage V Extreme може да увеличи вариантите за съхранение на данни и да поддържа скорост от до 10Gbit/s.

Rampage V Extreme е проектирана с иновативен безжичен рутер с три антени за предаване и три за получаване на сигнал (3×3) 802.11ac Wi-Fi. Благодарение на многото антени скоростта на връзката може да достигне до 1300Mbit/s (1.3Gbit/s). Конструкцията на рутера позволява покриването на голяма площ, така че сигналът достига дори до отдалечените ъгли в дома или офиса.


Етикети: , , , , , ,8 коментара

 1. 1 Гого // 03.09.2014 в 17:36

  Лол, да си препишат биоса за 128ГБ памет. Някои други производители го предлагат по дефиниция.

 2. 2 EGB // 03.09.2014 в 21:57

  Даа. EVGA X99 Classified поддържа 128 GB. Интересно как Gigabyte са пропуснали. Те обикновено са големи максималисти с техните платки…Не, че повечето хора ще сложат 128GB DDR4, но това е друга тема :).

 3. 3 Гого // 03.09.2014 в 22:25

  Аз знам поне двама българи, които ще ги сложат тия 128ГБ, защото им са нужни :)Кой знае още колко други има които просто ще ги глътнат, щото просто имат кинти колкото не могат да преброят, а искат всичко да е на макс, че и отгоре над макса.

 4. 4 EGB // 04.09.2014 в 09:18

  Е ние също ползваме 128 GB, но в корпоративна среда. Нема да си сложа такова нещо в хола до плазмата :). Иначе, да. Луди има, а сред тях и такива, които и ги избиват тия пари доста бързо със самия комп.

 5. 5 Гого // 04.09.2014 в 13:25

  Тия, които познавам, хем си избиват парите, хем си ги използуват за забавления машините. Досега никога не са се оплакали, че има нещо което да не им върви поне задоволително. И двамата са с Х79 и 4960Х с по 64 гъби.

 6. 6 Радо // 04.09.2014 в 17:09

  А тази платка, при положение, че е недвусмислено насочена към геймъри дали е подходящия избор за тези хора (и работниците и ентусиастите)?

  Но иначе ако специално тоя модел не се продава много масово в България ще знам защо е, 64гб са малко за нашия пазар както се оказва :)

 7. 7 Гого // 05.09.2014 в 14:19

  @ Радо Да, откакто IT бизнеса се позамогна и започна да изпитват остър недостиг на кадри, работата за наличните( и за работещите на собствена сметка) стана доста обемна и поръчките повече на брой. Не се чуди, че им са нужни по-добри машини и че могат да си ги позволят.

 8. 8 EGB // 07.09.2014 в 19:15

  Напълно съм съгласен с Гого. Ако има достатъчно работа един компютър на цена 3000-5000 лева се избива за около година в най-лошия случай…Вече ако работата е малко просто не се купува нов и толко :).

Коментари: