Включете се в Acer Technology Day

Включете се в Acer Technology Day

В раздел: Новини от на 15.10.2014, 11,803 показвания

acer-technology-dayr

Запазете датата 18 Октомври 2014 в календарите си и заповядайте в Betahaus, от 11 до 19 часа, в betacafe, защото от Acer съвместно с екипа на ХардуерБГ са ви подготвили нещо интересно – Acer Technology Day. Един ден, през който ще можете да се запознаете и изпробвате някой от най-новите и интересни продукти на Acer, както и да видите какви са новите тенденции в хардуера за мултимедия и развлечения, в това число разбира се и за гейминг. Разбира се освен възможност да се запознаете отблизо и да изпробвате на живо нови и интересни продукти и технологии, организаторите са подготвили и няколко интересни изненади за посетителите.

Ето и основните акценти, на които ще бъде отделено повече внимание по време на събитието:


acer-1


Геймърските лаптопи Acer Aspire V Nitro Black Edition

Най-новата серия компактни като размери, но иновативни и високопроизводителни преносими компютри на Acer, които са насочени към хората занимаващи се с мултимедийно съдържание и разбира се геймърите. Серията Aspire V Nitro идва с качествени екрани с висока резолюция използващи IPS панели, високопроизводителен графичен контролер Nvidia GeForce GTX 860M, бърз процесор и достатъчен обем оперативна памет и дисково пространство. Това обаче далеч не е всичко, защото преносимите компютри Acer Aspire V Nitro Black Edition крият още доста иновативни и интересни технологии под капака си.


acer-2


4K гейминг с монитор Acer CB280HK 28-инчов QFHD (3840×2160)

Мониторите с 4K резолюция стават все по-достъпни и интересни за потребителите, поради тази причина няма как да не се обърне внимание на това какво е необходимо за да може да играете комфортно в разделителна способност 3840×2160 точки. За целта ще комбинираме Acer CB280HK с мощна геймърска система с два видеоконтролера Nvidia GeForce GTX 980 в SLI конфигурация и най-актуалната Intel-базирана високопроизводителна платформа асемблирана и тунингована от HardwareBG.


acer-3


144 Hz и 3D гейминг с монитор Acer Predator GN246HL

Алтернативата на гейминга с 4K резолюция за по-високо ниво на реализъм е използването на стереоскопичен 3D режим с помощта на технологията 3D Vision на Nvidia, а за игри, в които не реализмът е от основно значение, а по-скоро бързите реакции имаме и възможност за използване на 144 херца честота на опресняване. И тъй като и стереоскопичното 3D и по-високата честота на опресняване все още са в рамките на Full HD резолюцията, то тук изискванията не са чак толкова големи, колкото при 4K. Затова спокойно можем да заложим на нещо по-достъпно като конфигурация с Nvidia GeForce GTX 970 видеоконтролер и бърза AMD-базирана платформа, разбира се овърклокната подобаващо от HardwareBG.


acer-4


Виртуална реалност ли е бъдещето на гейминга

Напоследък все повече се говори за виртуална реалност като следващата стъпка в еволюцията на гейминга и не само на гейминга, затова ще ви дадем възможност да изпробвате сами на какъв етап от развитие е най-напредничавото решение към настоящия момент – Oculus Rift DK2. Решението, което може би през идната година ще претърпи още малко подобрения и ще се оформи като един от основните движещи фактори в развитието на продуктите за виртуална реалност и гейминг. Имайте предвид обаче, че към настоящия етап Oculus Rift все още е под формата на продукт насочен към разработчиците, дори в свoята втора версия, която ще можете да изпробвате лично.

На място по време на Acer Technology Day ще можете да пробвате и други интересни продукти на Acer, както и да видите някои от тях използвани по не съвсем традиционни начини. А в края на деня някои от вас ще си тръгнат и с награди, така че не пропускайте тази възможност.


Етикети: , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 noncho // 08.10.2014 в 09:20

  Nitro-то изглежда много добре, но не го дочаках :)

 2. 2 Ivan // 08.10.2014 в 11:34

  Мен много ми се иска да пробвам Occulus Rift-а, но вероятно ще бъде меле от желаещи и ще има опашка за него. Евентуално още един ден да има за желаещите да пробват окулус-а?

 3. 3 the_real_maniac // 09.10.2014 в 14:44

  Ще има ли Travelmate сериите ? По-точно новите P2, P4, P6, X, B1 ?

  В България, в НИТО едни магазин досега не съм видял дори ЕДИН наличен или изложен модел. Иначе по сайтове и ценови листи ги има, естествено.

  По-конкретно ме интересува P4 серията, но отдавна искам да разгледам цялата нова гама Travelmate на живо.

 4. 4 Антон Белев (Bloody) // 09.10.2014 в 15:11

  Ivan, ще има достатъчно време за всички желаещи да пробват Oculus Rift DK2 :)

  the_real_maniac, Travelmate серията не е особено популярна сред обикновените потребители, тъй като е бизнес ориентиран продукт и затова интереса и търсенето у нас е сравнително скромно. Вероятно ще има някои от моделите наличен, но със сигурност няма да е цялата гама.

 5. 5 the_real_maniac // 09.10.2014 в 21:16

  Bloody, благодаря за отговора ! Щом ще има Travelmate ще дойда :-)