Приложението за създаване на домашни видеоклипове muvee Reveal 8 постига до 8-кратно ускорение при използване на CUDA-съвместими графични процесори NVIDIA GeForce

Приложението за създаване на домашни видеоклипове muvee Reveal 8 постига до 8-кратно ускорение при използване на CUDA-съвместими графични процесори NVIDIA GeForce

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.11.2009, 4,795 показвания

nvidia-muvee-logo

Корпорацията NVIDIA и muvee, лидерът при софтуера и услугите за създаване на домашни видеоклипове, обявиха че потребителите, разполагащи с NVIDIA® CUDA™-съвместими NVIDIA GeForce® и NVIDIA ION™ графични процесори (GPU) в своите компютри, ще могат да постигнат до 8-кратно подобрение в скоростта на видео компресия при използване на новия софтуер muvee Reveal 8.

Reveal_8-CUDA

Само с три лесни стъпки, потребителите могат да създават професионално изглеждащи домашни видеоклипове с помощта на muvee Reveal в рамките на едва няколко минути, като за целта е необходимо единствено да бъдат маркирани нужните снимки, видео съдържание и музика и да бъде избран стил. Благодарение на патентованата технология за лицево разпознаване и за отчитане на движение, muvee Reveal автоматично избира най-подходящите сцени и синхронизира всичко с ритъма на музиката. А потребителите, които разполагат с NVIDIA CUDA-съвместими графични процесори ще могат да се възползват и от до 8 пъти по-бързата обработка на финалния клип, като в същото време централният процесор ще е свободен за ползване за други задачи.

“Видеоклиповете вече са предпочитаният начин за споделяне на спомени и ние искаме да подобрим потребителското изживяване не само за хората, които ще гледат клиповете, но също така и за тези, които ще ги създават. С помощта на NVIDIA CUDA потребителите вече могат не само да създават перфектно изглеждащи видеоклипове, използвайки сложни триизмерни трансформации и ефектни, но също така и да компресират своите шедьоври светкавично бързо, благодарение на големия брой паралелни изчислителни ядра, което е идеално за това, което ние правим”, заяви Терънс Суии, изпълнителен директор на muvee.

Вече повече от 8 години muvee създава софтуер и услуги за автоматична видео обработка за улеснение на потребителите. muvee Reveal 8 надминава всички предишни приложения на компанията, благодарение на значително подобрените си възможности, в това число и на наличната оптимизация за NVIDIA CUDA архитектурата.

“GPU изчисленията водят до революция при потребителското изживяване що се отнася до използването на фото и видео приложения”, заяви Майкъл Стийли, генерален мениджър за визуалните потребителски решения в NVIDIA. “muvee Reveal е изненадващо лесно за използване приложение, което може да превърне неорганизирана купчина от цифрови снимки и видеоклипове във впечатляващ домашен видеоклип и то само за няколко минути, благодарение на възможността за използването на изчислителната мощ на графичния процесор с помощта на NVIDIA CUDA технологията”.

NVIDIA CUDA архитектурата позволява използването на широк набор от GPU изчислителни програмни езици и среди за разработка, включително Microsoft DirectCompute, OpenCL, CUDA C, CUDA Fortran и други. С над 150 милиона CUDA-съвместими графични процесори на пазара, NVIDIA продължава да развива работната среда на CUDA с все по-голям набор от инструменти и библиотеки за разработка.

Повече информация за графичните процесори на NVIDIA ще намерите на адрес www.nvidia.com. Програмата muvee Reveal, оптимизирана за NVIDIA CUDA архитектурата, е налична на www.muvee.com с цена от 79.95$.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


7 коментара

 1. 1 Георги Бонджов // 25.11.2009 в 21:13

  Точно така HD 5850 е само 2 пъти по-бърза от вгаденото в G45 чипсета видео – стига с тези фейк резултати!

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 25.11.2009 в 21:27

  Тук говорим за хардуерно ускорение на H.264 видео кодиране в определено приложение за което е явно, че има оптимизация да ползва CUDA ускорението на NVIDIA видеокартите. Забележи, че никъде не става въпрос за DX, OpenGL, OpenCL или Direct Compute ускорение! Тоест – резултатите са съвсем в реда на нещата, просто NVIDIA отново имат по-добра софтуерна поддръжка в сравнение с AMD/ATi – както винаги ;).

 3. 3 Георги Бонджов // 26.11.2009 в 12:01

  Какво общо има коментарът Ви във връзка с моя, който се отнася за разликата в резултатите м/у HD 5850 и G45 чипсета на Интел, в който работи ей това вградено видео: “Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD”? За евентуалната разлика с дискретните графични решения на Нвидиа НЕ коментирам!

 4. 4 Николай Цеков (geniusloci) // 26.11.2009 в 14:25

  Аз по-скоро не разбрах какво значение имат 4500HD и HD5850 :)

 5. 5 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 26.11.2009 в 19:51

  @Георги Бонджов – Връзката е следната – цитирам “тук говорим за хардуерно ускорение на H.264 видео кодиране в определено приложение“, не е казано, че във всички приложения е така, но, колкото и да не е за вярване, Intel действително имат достатъчно добро H.264 ускорениe за нормалните потребители. Видеоконтролерите им са достатъчно бързи за да поддръжат HDCP, да позволят гледане на 1080p филм и/или BR диск (тоест имат някакво basic DXVA ускорение за DXVA,DXVA 2.0,DXVA-HD и MPEG4, MPEG2, H.264, VC1. Това са реалните възможности на хардуера без оптимизации, без са се включват специални ускорения и без допълнителен софтуер който да оптимизира процесите и да натовари GPU-то в по-голяма степен. При видеоконтролерите на AMD/ATi положението е подобно – няма специални оптимизации и софтуер който да “впрегне” истинската мощ на GPU-то за да смята вместо процесора. Поради тази причина се ускоряват само малка част от процесите. Разбира се, AMD/ATi предлагат по-висока скорост от Intel главно благодарение на по високите тактови честоти на които работят графичните им чипове и толкова. Разчитам, че в близко бъдеще благодарение на OpenCL и DirectCompute и при тях положението ще се подобри драматично, за сега – толкова…

 6. 6 z/OS // 30.11.2009 в 21:44

  Стига с тези “no-name” софтуери, чудят се зелените какво да измислят за да не останат капо. Голяма работа голямо чудо, muvee потребителите за 79$ отгоре ще могат да се наслаждават на по-голяма бързина. За това бас ловя, че повечето – 99% от хората не ги интересува. Има бол други по-известни софтуери, че тоз сега искача от нищото…

 7. 7 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 01.12.2009 в 12:48

  Абе Muvee не е толкова “no-name” софтуер колкото си мислиш ;). Доста хора го ползват (колкото и странно да ти звучи), а факта, че едно такова приложение може да ускори кодирането на видео до такава степен означава, че и другите приложения могат да го постигнат, стига разработчиците им да имат желание да вкарат CUDA поддръжка – това е демонстрация на “know how” според мен.
  Не знам дали си виждал как 1080p MKV файл се възпроизвежда превъзходно и без никакво насичане от машина с NVIDIA Ion при 4-6% натоварване на CPU-то (едноядрен Atom)?!!! Това е точно с ползване на CUDA ускорение и CoreAVC. При други видеокарти и едноядрен процесор под 2+GHz това е невъзможно (за сега).