IN WIN GRone

IN WIN GRone

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 8.07.2016, 10,159 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Интериорът на In Win GRone в доста по-голяма степен би оправдал нашите думи, че това е едно от най-интересните компютърни шасита, които сме виждали от няколко години насам. Налице е наистина много място, за създаването на какви ли не компютърни конфигурации, с голям набор от опции от към охлаждане, комбиниране на хардуерни компоненти и прочие.

grone_side_full_3

Вднага прави впечатление вентилаторът от лявата страна на двете мини шасита за SSD/HDD – определено не срещаме подобна реализация при всяка една Full Tower компютърна кутия. Този вентилатор е разположен точно срещу слотовете PCIe x16, където стандартно се намира поне един графичен ускорител. Наред с двата вентилатора, които се намират от дясно на HDD-шасито, входящият въздушен поток доста директно се насочва към разширителните слотове PCIe и спомагането на охлаждането на инсталираните 1-2-3 броя графични ускорители е на доста високо ниво. Наистина ни допадна този подход към изглеждането на въздушният поток в кутията.

grone_back_fan2

И докато сме на темата за въздушният поток, това е един от двата основни, фабрично инсталирани вентилатора, които се грижат за изхвърлянето на топлият въздух извън интериора на GRone….

grone_top_fans2

… а това е другият. Говорим за два броя 140мм перки на In Win с максимални обороти на въртене от 1000 RPM и дебит от по 60 CFM всяка. При вентилатора под горният капак е налице място за поставянето на още два вентилатора 140мм/120мм:

grone_top_fans

Предвид дизайна на шасито и трите позиции за 140мм вентилатори, GRone позволява за поставянето до 360мм воден радиатор, което пък от своя страна е предпоставка за инсталирането на доста сериозен “воден кръг” от висок клас. Място за воден радиатор има и на още една позиция:

grone_bottom_inside

В долната си част GRone позволява да монтирате 240мм воден радиатор, но за целта ще трябва да се премахне по-ниско разположеният от двете мини шасита за SSD/HDD. Тук се виждат и двете единствени позиции с отвори за вентилатори, при които са налице филтри за прах. Това е логично, предвид факта, че едното място е за PSU-то, а другото за поставяне на вентилатор с цел вкарване на свеж въздух в интериора на GRone. Не е ясно, обаче, защото няма филтри и зад лицевия капак на кутията, където имаме още два броя 120мм вентилатори, поставени да захранват интериора със свеж въздух.

Говорейки за двете шасита за инсталация на HDD/SSD трябва да добавим, че достъпа до тях е класически т.е. не са завъртяни от към другия (задния) страничен панел на кутията.

grone_side_full

grone_side_front2

Място за “кейбъл мениджмънт” има достатъчно, както и съответните отвори за прехвърляне на кабелите под/зад основната носеща плоча.

При инсталация на 3.5″ устройства не се изискват допълнителните крепежни елементи, което важи и за 5.25″ такива. Отново да припомним, че най-горният слот 5.25″ е зает от външната си страна (бутоните Power/Reset, конекторите USB 3.0 и т.н.).

grone_hdd_case2

grone_hdd_case

Общо осемте позиции са разделени на 3+5, като долното шаси отговаря за три от позициите. Както вече стана дума, то лесно може да се премахне с цел поставянето на 240мм воден радиатор. Тук се виждат и другите три вентилатора, в случая 120мм, което в комбинация с двата “изкарващи” 140мм вентилатора прави бройката на фабрично инсталирани перки до общо 5.Всички страници от статията:

 1. In Win
 2. GRone - основни спецификации
 3. GRone отвън
 4. GRone отвътре
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: ,4 коментара

 1. 1 Анонимен // 08.07.2016 в 20:26

  Определено не ми харесва. На българския пазар продължават да са дефицитни 9 слотовите кутии и тези, които искат да си направят система с 3gpu-та имат прекалено ограничен избор от шасита.

 2. 2 Касапин // 09.07.2016 в 13:10

  IN win, и на мен почти никога не са ми харесвали, а и цените винаги са им много високи, ама за всеки влак си има пътници…
  Може и да няма, кутии, ето ти два варианта. Единия е да си купиш FD Define XL R2, имам същата кутия, и уникална за парите си, огромна, и побира абсолютно всичко в нея. Втория е да търсиш кутия тип HP xw9300, или подобна на нея, в твоя случай искаш 9 слота, значи търсиш по изродски бивш развален сървър на HP или IBM, и за има няма 10-30 лева получаваш гигантска кутия, и можеш да си я боядисваш и модифицираш, както си сметнеш за добре.

 3. 3 smart // 10.07.2016 в 20:27

  Винаги можете да си поръчате какво желаете от външен магазин. Щом българските дистрибутори не се справят.
  Иначе тези три разцветки на IN WIN са хубави, не виждам какво не им харесвате.

 4. 4 Иво // 12.07.2016 в 12:41

  Никакъв стил , никаква класа и безумна цена :) няма как да стане …