NVIDIA и Siemens Healthcare пренасят 3D възможностите на модерните киносалони и в лекарския кабинет

NVIDIA и Siemens Healthcare пренасят 3D възможностите на модерните киносалони и в лекарския кабинет

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.12.2009, 7,871 показвания

nvidia_siemens_healthcare_banner

Лекарите и бъдещите родители вече ще могат да виждат зародиша с невероятно ниво на детайлност, с помощта на 3D ултразвукова технология и NVIDIA 3D Vision очила

Корпорацията NVIDIA и Siemens Healthcare демонстрираха ново решение за реалистично визуализиране на 3D ултразвук, което позволява на бъдещите родители и техните лекари да виждат зародиша с невероятно ниво на детайлност и дори обем, с помощта на 3D очила.

Използвайки технология, чийто корени започват от 3D филмите, новото ултразвуково софтуерно решение на Siemens – fourSight™ Workplace* – разполага с поддръжка на NVIDIA® 3D Vision™ стереоскопични очила и висок-клас професионални графични решения NVIDIA® Quadro® FX, за създаването на впечатляващи 3D/4D изображения на нероденото бебе.

S2000 3D amnioscopic1

S2000 3D amnioscopic2

Клиничните изображения, получени с помощта на ултразвуковата система ACUSON S2000™ биват допълнително обработени с използването на Amnioscopic Rendering – ексклузивна технология на Siemens, която създава фотореалистични 3D снимки на зародиша. И докато конвенционалните 3D ултразвукови технологии разчитат на двумерни монитори за изследване и оценка на 3D изображения, то с помощта на технологията NVIDIA 3D Vision, потребителите вече могат да възприемат 3D изображенията с обем, което значително подобрява цялостното въздействие от ултразвуковите изследвания.

“Представете си абсолютната тръпка на очакващите своето бебе бъдещи майка и татко, които си поставят 3D очилата и вече могат да видят как изглежда тяхното неродено все още дете, с висока резолюция и ниво на детайлност”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър за професионалните решения на NVIDIA. “Технологията NVIDIA Quadro позволява на нашите партньори, като Siemens Healthcare, да направят невъзможното възможно – предлагайки невероятно визуално 3D изживяване, което освен това не е и твърде скъпо за лекарите”.

“Тази технология пренася 3D/4D ултразвуковите изображения на ново ниво”, заяви Барбара Дел Принс, мениджър глобални сегменти, акушерство и гинекология в Siemens. “Нашият fourSight Workplace софтуер, в комбинация с професионалните графични решения NVIDIA Quadro и технологията 3D Vision, осигурява наистина невероятно усещане, което бива оценено от родителите и техните доктори”. Освен това допълнителната визуална информация може да помогне на лекарите и за евентуални бъдещи хирургически намеси, ако такива са необходими да бъдат планирани за след раждането.

Решението беше показано по време на Radiological Society of North America Scientific Assembly (RSNA), на което се демонстрират последните научни достижения, образователни ресурси и технологии в областта на радиологията и медицинските изображения. Решението fourSight Workplace на Siemens, което обработва клинични изображения и 3D/4D обемна информация, разчита на работна станция Dell Precision T5500, оборудвана с професионална графична карта NVIDIA Quadro FX 3800, 22-инчов Samsung 2233RZ 3D Vision-съвместим LCD монитор и NVIDIA 3D Vision очила, за да демонстрира как пациентите и техните доктори могат да преглеждат впечатляващи триизмерни сонограми в истинско 3D.

Quad buffer stereo режимът е достъпен за 3D стереоскопични очила и екрани, при използване в комбинация с NVIDIA Quadro FX решения. Повече за поддържаните очила и екрани, включително NVIDIA 3D Vision, може да намерите на http://www.nvidia.com/object/quadro_pro_graphics_boards.html.

* fourSight™ Workplace се разработва в момента.

За Siemens Healthcare

Siemens Healthcare е един от най-големите доставчици на решения за здравната индустрия. Компанията си е изградила име в областта, благодарение на своята компетентност и иновативност в диагностичните и терапевтични технологии, както и в инженерните си познания по отношение на информационните технологии и системната интеграция. Siemens Healthcare е и първата интегрирана здравна компания, която обединява в едно технологични решения за лабораторна диагностика, терапия и здравна информация, в комбинация с консултантски услуги и услуги по поддръжка. Siemens Healthcare доставя пълен набор от решения – от ранно откриване и предотвратяване, до диагностика, терапия и медицински грижи. В допълнение, Siemens Healthcare е глобален световен лидер в областта на иновативните слухови апарати. В компанията работят около 49000 човека в световен мащаб, като тя функционира в 130 страни по света. През фискалната 2008 година (30 Септември), Siemens Healthcare обяви продажби от 11,2 милиарда Евро, поръчки на стойност 11,8 милиарда и печалба от сектора в размер на 1,2 милиарда. Допълнителна информация е достъпна на адрес: http://www.siemens.com/healthcare.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA в при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Списание Fortune класира NVIDIA като #1 за иновации в полупроводниковата индустрия за две поредни години. За повече информация може да посетите www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.