DeepCool Lucifer V2

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 7.10.2016, 14,732 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


От известно време насам китайската компания DeepCool прави сериозно впечатление на българският пазар чрез своите продукти, насочени към ентусиастите и феновете на по-качествени и ефективни охладители за процесори и вентилатори. DeepCool са събрали някои от по-сериозните си предложения за охладители в специална продуктова серия, наречена Gamer Storm. В нея можем да видим не само въздушни охладители, но и AIO водни предложения от сериите Maelstorm и Captain. Макар под ръка да имаме и Maelstorm 240T, в този материал няма да обърнем внимание на този воден охладител, ами на нещо доста по-класическо, като например въздушния охладител – Lucifer V2.

lucifer_first

Lucifer е един от най-известните въздушни охладители за процесор на марката DeepCool, като към момента по-актуален е неговата версия V2. Тази моделна линия големи въздушни куулъри за актуалните процесори на AMD и Intel трудно могат да получат сериозни корекции в положителна посока, поради което от DeepCool са решили с версия V2 да променят единственото нещо, което може да окаже влияние на представянето на Lucifer, що се отнася до неговите звукови възможности – вентилатора.

Но да не се заглеждаме директно по вентилатора, ами първо да видим из основи какво представлява Lucifer V2…Всички страници от статията:

 1. DeeCool и Game Storm
 2. DeepCool Lucifer V2
 3. Инсталация на Lucifer V2
 4. Тестова система и резултати
 5. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,6 коментара

 1. 1 Milen // 08.10.2016 в 00:02

  А кой е по-добър ? Lucifer V2 или K2 ? Be quiet Pure Rock по-добър ли е от тези двата Луцифер-а ? Искам го за I5 6500 и целя максимална тишина.

 2. 2 tsv_strogg // 08.10.2016 в 09:56

  Я, аз тъкмо си взех един такъв и хоп – гледам, че и тук излязло ревю!
  Охладителят наистина е без конкуренция за цената си (има го по 74 лв.), но наистина монтажът му може да е доста изнервящ, ако дъното не е извън кутията. С малко псуване на китайската инженерна мисъл все пак стават нещата. След няколко опита открих, че монтажът става по-лесно като първо се нацели винта през кулата с дълга отвертка и след това вече с напипване може да се фиксира и втория винт, пред кулата. Закрепващата планка е доста корава и това създава затрудненията при монтажа, но пък все пак трябва да държи 1кг. топуз, та няма как да е другояче.
  Имах малко колебания дали да ползвам пастата от комплекта или MX-4, но реших все пак да дам шанс на оригиналната, която стои някак си по-гъста сякаш.
  Вентилаторът наистина е безшумен и като се пипне кулата отзад се усеща течението, дори и на 700 оборота на перката, но закрепващите му скоби са нещо недомислени, сто пъти паднаха, докато го закрепих, особено като се има предвид, че като се сложи кулата в кутията и почти не остава място за бъркане.
  Въпреки всички тези малки кусури, за цената си охладителят е перфектен, конкурира се с Noctua NH-U14S, която е два пъти по-скъпа.
  Аз лично съм доволен от него:)

 3. 3 Nikola Bathory // 10.10.2016 в 09:24

  “много потентен вентилатор” какви ги пишете просто, нямам думи. Или някой си е мислил за нещо друго?

 4. 4 МоНаХа // 11.10.2016 в 08:38

  Кой за каквото си мисли, Ники ;) Охладителя сваля и най-разгорещените…

 5. 5 Войник // 18.10.2016 в 07:51

  Кой ще се занимава с deepcool, като може да си изкопаш от някой сайт втора ръка висок клас или среден Noctua охладител или ThermalRight дето го отнасят като качество тоя охладител.
  Особено Noctua с тия неземни вентилатори, няма кой да ги бие по тишина също така можеш да си ползваш един D14/D15 с години анред на най различни сокети, пишеш имей на ноктуа, че ти трябва монтаж за примерно AM4 или 1152 и ти пращат веднага, а луцифера ще трява да си подпираш вратата с него…

 6. 6 Марто // 18.10.2016 в 19:45

  АМДВойн, защо не отидеш в ТПУ да прегледаш ревюто на Ле гранд мачо и да видиш какво прави с Ноктуа охладителите. И като съвместимост с рам паметите, и като шум, производителност, цена… Направо съм потресен как е възможно да биеш D15S едновременно по всички показатели.

Коментари: