Проблем с някои модели мобилни компютри на Dell?!

Проблем с някои модели мобилни компютри на Dell?!

В раздел: Новини от на 4.12.2009, 3,622 показвания

DellИзглежда някои от новите лаптопи на Dell страдат от сериозен проблем. Оказва се, че моделите Latitude E6400 и Latitude E6500 имат проблем по време на работа докато са закачени към външното захранване. Проблема е рапортуван от редица потребители, но за сега няма официално становище от страна на производителя. Проблема се изразява в деградация на производителността на системата след като лаптопа поработи известно време и процесора се загрее. В този случай машината започва да сваля работната честота на процесора и шината докато се стигне до “замръзване” на системата. Както изглежда дори и при ненатоварена и студена система моделите работят само на 50% от работните си честоти, най-странното е, че проблема обикновено се проявявал докато машините са пуснати към зарядното си устройство.

В последната седмица от Dell са пуснали редица ъпдейти с цел решаване на проблема (независимо от липсата на официално становище по въпроса), но след множеството рапортувани проблеми от подобен характер потребителите са достигнали сами до много вероятното заключение, че проблема е в зарядните/захранващите устройства на моделите, които не осигуряват достатъчно мощност по време на работа. Стандартните захранвания с които идват моделите осигуряват 90W, а моделите изискват около 130W при натоварване.

Ако сте притежател на модел от тази серия на Dell не е зле да проверите как се държи машината ви по време на работа със закачено зарядно и ако откриете проблем да се свържете с Dell.


Етикети: , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 Throttling – намаляване на честотата на процесора « PmePme's Weblog // 20.12.2009 в 13:02

    […] новината за проблеми с цяла серия преносими компютри от висок клас…, свързани с така наречения “throttling”, намерих съвсем не […]