Nvidia GeForce GTX 1080 Ti за 120Hz+, 4K и VR гейминг

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti за 120Hz+, 4K и VR гейминг

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 17.03.2017, 15,084 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8


Първоначално GeForce GTX 1080 Ti е налична само във Founders Edition дизайн, който ни е добре познат визуално на външен вид от предходни модели референтен продукти на Nvidia. Предвид обаче, че става дума за видеокарта с TDP от 250W и възможности за овърклок няма как от Nvidia да не са заложили на известни подобрения като във Vapor Chamber охладителя, така и в захранващите елементи на самата видеокарта. Целта разбира се е подобряването на ефективността на охлаждане и намаляване на нивото на шум под товар, като разбира се не очаквайте супер тиха и студена карта. Все пак дизайнът на Founders Edition използва единичен турбинен вентилатор, който макар и едно от най-надеждните решения за охлаждащ вентилатор в дългосрочен план не е най-тихото и ефективно предложение.

До следващият месец, когато се очаква да започнат да се появяват първите нереферентни предложения на базата на GTX 1080 Ti няма да имате друг вариант. Така че или ще трябва да почакате до Април или вместо това може да заложите на вариант за алтернативно охлаждане с вода. Хубавото на референтните платки е, че за тях можете да намерите воден блок, за разлика от повечето нереферентни партньорски дизайни, където често опция за full cover воден блок обикновено липсва. При Ti версиите ситуацията е още по-интересна, защото обикновено не се налага да чакате за появата на специален воден блок, защото блоковете от преди това за Titan версиите са съвместими в повечето случай. Това важи с пълна сила и за поредното поколение GTX 1080 Ti, които в референтната си версия са съвместими с водните блокове за Titan X Pascal. Все пак не пречи да проверите за всеки случай за съвместимост с конкретния производител на блока, преди да поръчате, за да не се окажете неприятно изненадани. Също така внимавайте и за наличието на съвместимост с официалния “гръб” на видеокартата, както и за достъп до SLI конекторите за съответния воден блок.


Референтните видеокарти Nvidia GeForce GTX 1080 Ti са оборудвани с един 8-пинов и един 6-пинов PCI-E захранващ конектор и разбира се разполагат с поддръжка на HB SLI връзка, ако решите например да дублирате картите за още по-висока производителност. Стандартното TDP e 250W при стандартната настройка от 100% за Power Limiter, като максимумът е +20% или общо 300W за ентусиастите, които вече си мислят за овърклок. Високия стандартен бууст на картата в комбинация с допълнителните 50 вата за овърклок на теория трябва да позволят достигане до 2 гигахерца, нещо, което предстои да проверим след малко. Потенциалният проблем тук по-скоро са работните температури, които ако достигат високо ниво може да доведат до сваляне на бууст честотата. Това, за което със сигурност може да забравите при овърклок е тишината, защото когато развърти на повече обороти турбината е доста шумна, но и се справя съвсем успешно с охлаждането на картата. За адекватен овърклок и комфортна работа на Founders Edition версията най-добре да се замислите за водно охлаждане, което рязко ще ви реши проблемите с високата температура и шума.

Стандартното изпълнение на GeForce GTX 1080 Ti не разполага с DVI конектор, налице са само Display Port и HDMI конектори на задната планка на видеокартите Founders Edition. Причината за махането на големия DVI конектор е съвсем практична, а именно да се освободи по-голяма площ през която да се извежда топлият въздух. Разбира се в комплекта на видеокартата е включен Display Port към DVI преходник в случай, че използвате монитор с DVI конектор, така че няма от какво да се притеснявате. Трите налични DisplayPort конектора са версия 1.4, а HDMI интерфейса поддръжка HDMI 2.0b, така че да сте готови за използване на следващото поколение HDR монитори, както и такива, които надминават 4К разделителна способност.Всички страници от статията:

 1. GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition
 2. GeForce GTX 1080 Ti погледнат по-отблизо
 3. Позициониране, как и какво ще тестваме
 4. Тестове и резултати от синтетични тестове
 5. Тестове и резултати за игрови приложения
 6. Тестове и резултати за криптовалути
 7. Овърклок възможности на GTX 1080 Ti
 8. Какво и кога да очакваме и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8
Етикети: , , , ,


2 коментара

 1. 1 бк. // 20.03.2017 в 12:57

  Да видим 780Ti~~970+0.5ГБ, 980Ti~~1070+2ГБ, 1080Ti~~??+5ГБ.
  Доенето продължава.

 2. 2 Марто // 21.03.2017 в 16:48

  Вземи си една ФюриХ втора ръка и му е* майката. Даже питай на сайта им дали ги раздават безплатно, все пак защо да ти взимат парите..