AWS AppStream 2.0 работи с AMD Radeon Pro графика

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 13.09.2017, 2,535 показвания

12 септември 2017 г. – AMD и Amazon Web Services (AWS) обединиха усилия, за да предоставят следващото поколение виртуализирани приложения. AWS AppStream 2.0 предлага GPU-ускорени виртуализирани приложения – от стандартните бизнес приложения под Windows до мощните програмни средства за дизайн и инженерна развойна дейност, които работят с AMD Radeon Pro графичните решения.
Виртуализираните Radeon Pro графични процесори предоставят многопотребителски GPU – първата и единствена в индустрията хардуерно-базирана технология в графичен процесор, назирана на SR-IOV (Single Root I/O Virtualization). SR-IOV е нещо много сериозно по три причини:
Разполага с GPU разпределяща логика в хардуера, която помага да се осигури по-добро качество на услугата за потребителите;
Запазва целостта на данните на виртуализираните машини (VM) и данните на техните приложения чрез хардуерно-подсилена логика за изолиране на паметта, с която се предотвратява достъпът до данните на дадена VM от друга VM;
Предоставя цялата графична функционалност на графичния процесор на приложенията за пълна виртуализационна поддръжка не само за графични API като DirectX и OpenGL, но също и за GPU изчислителни API като OpenCL.
Резултатът е високопроизводително, гъвкаво и защитено средство за виртуализационни приложения.
AWS е последната към момента компания за облачни изчислителни среди, която е започнала да използва мощта на Radeon Pro технологията, за да предоставя облачни технологии с възможностите на работни станции практически за всяко свързано устройство, като последва в това сътрудничество гигантите Google и Alibaba.
Блог публикация по темата може да бъде открита тук.


Етикети: , , , , , ,Коментари: