Antec EDGE 750W PSU

Antec EDGE 750W PSU

В раздел: Ревюта от на 3.10.2017, 6,390 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Екстериор

Външният вид на Antec Edge 750 е с доста елегантен и с изчистен дизайн. Захранването е с черен цвят, който е характерен за всички захранвания, които се продават като ритейл продукти.


Корпусът е със стандарта, класическа сглобка. Освен предният и задният панел на EDGE 750В, са перфорирани и страничните панели. Това на пръв поглед изглежда логично – по-добра вентилация. От друга страна обаче, предизвиква малко смущение – къде ще излиза този топъл въздух. Всички PC захранващи блокове са конструирани така, че топлият въздух да го изкарват от кутията, а при Edge наблюдаваме нещо подобно като при не референтните графични карти – част от топлият въздух да се изхвърля в PC кутията. Добрите новини са две. Първата е, че повечето кутии от среден клас и по-висок, са с долен монтаж на захранващият блок, което означава, че няма да имате особен проблем с тази отделяна топлина в кутията, стига да имате и добра вентилация в нея. Втората е, че вътре в EDGE 750W, едната страница е покрита почти изцяло от прозрачна изолационна пластмаса, а от другата се намират кабелите са изходните напрежения. Всичко това ограничава много изходният въздушен поток от страниците и по-скоро тази перфорация е с декоративна цел.
Захранването Antec Edge 750 е модулно, което означава, че кабелите към него се свързват посредством конектори, което позволява да използвате само необходимите за вашата PC система и да не се притеснявате от кълбото кабели, което може да се получи.

 


На предния панел на захранването са разположени гнездата за включване на нисковолтовите кабели. Конекторите предназначени за периферните устройства са отделени от силовите кабели, с които се захранват процесора и видеокартите. На гнездата е обозначено, към коя от двете +12V линии са свързани. За захранване на видеокартите (PCIe) са предназначени два 16-пинови конектора. Този размер е избран с цел бъдеща поддръжка на 10, 12 и 2×8-пинови конектори. Понастоящем не може да включите повече от един PCIe кабел в едно 16-пиново гнездо, без модификация. Така че към това захранване могат да се включат две видеокарти.

ОБНОВЕНА: Двете 16-пинови гнезда изглежда нормално поддържат по два 8-pin конектора всяко, но конекторите на кабелите на Antec не винаги са идентични. В нашият случай само един от кабелите предлагаше нужният по дебелина 8-pin конектор, докато на другите два кабела PCIe конекторите бяха по-дебели от нормалното и при свързването им към захранването се изисква повече сила и натиск, като самите конектори не стоят нормално на мястото си. Този проблем може да е конкретна ситуация само при нашата тестова бройка, като допълнително ще проверим ситуацията и ще коригираме при нужда.

На предния панел, е разположен и малък превключвател, с който може да включвате и изключвате LED подсветката на вентилатора. Това е добра идея, тъй като цвета на осветлението е бял и в епохата на RGB подсветките, едва ли била интересна за модърите, а още повече за обикновените потребители. На задния панел на EDGE 750W се намира гнездото за мрежовия захранващ кабел, а до него – превключвател за включване/изключване на захранването от мрежата.

Монтажът на захранването е стандартен, като за селта от Antec са предвидили и силиконови подложки за гасене на евентуални вибрации, които биха се предали на корпуса на кутията. В комплекта са включени два чифта – едни черни и едни червени.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Основни характеристики на EDGE 750W
 3. Екстериор
 4. Интериор
 5. Тестова система и резултати
 6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,


3 коментара

 1. 1 Pi4a89 // 04.10.2017 в 18:21

  Колко Биткойна изкарва тази конфигурация и за колко вриме

 2. 2 g3t begtv // 05.10.2017 в 12:53

  така като гледам не е лоша около 3 btc на ден я виждам.

 3. 3 eth_miner // 09.10.2017 в 16:04

  По-точно около 0.6 BTC за година, ако се запази сегашната доходност. :-)