Arctic BioniX 120 и 140

Arctic BioniX 120 и 140

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 20.10.2017, 5,301 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3Тест

За да получа най-обща представа как се представят вентилаторите, реших да ги сравня с използваният в тестовата система Noctua NF-F12 industrialPPC-2000 в комбинация с Noctua NH-U12S AM4 охладител. Тестовата система беше следната:

Процесор: AMD Ryzen 7 1700X@3,9 GHz@1,39 В

Дънна платка: Asus CrossHair VI Hero

Оперативна памет: 2×8 GB Corsair Vengeance LPX DDR4-3000@2933 CL16

Графична карта: MSI AERO Radeon RX 550 2 GB

За тестовете измерих температурата по време на рендване с Blender 2.78c на сцената Fishy Cat, тъй като по лични впечатления това е един от най-сериозно загряващите тестове и при това се получава и при реална употреба на процесора.

Честно казано единствената изненада в случая е, че въпреки че излизаше извън рамките на охладителя, BioniX 140 реално даде подобрение в температурния режим с 2 градуса. BioniX120 се представя на идентично ниво с Noctua NF-F12 industrialPPC-2000, което всъщност не е малко постижение предвид по-ниските максимални обороти, като заедно с това и генерираният от него шум е малко по-нисък.

Заключение

И така, какво можем да кажем за BioniX серията на Arctic? Аз лично смятам че серията по-скоро се е получила. Като производителност вентилаторите се справят много добре, а нивото на шума също е на прилично ниво, особено при BioniX 120. Заедно с това гаранцията от 10 години звучи много привлекателно. Има обаче някои малки проблемчета, като споменатото вече леко пристъргване на много ниски обороти и неправилното показване на оборотите.

Като цяло мога да ви препоръчам да хвърлите поглед на BioniX 120 независимо за какво смятате да го използвате, като според мен той е подходящ както за системен вентилатор, така и за използване с въздушен или воден охладител, като дори на максимални обороти нивото му на шум е приемливо. Нещата със BioniX 140 са малко по-относителни, като трябва или да разполагате с добър начин за управление на оборотите му (повечето дънни платки разполагат обикновено с достатъчно PWM контролирани конектори за целта) или наистина да ви трябва високопроизводителен вентилатор, с което той се справя достатъчно добре.

Е, разбира се трябва и цветовата гама в машината ви да отговаря на някой от предлаганите цветове. :)Всички страници от статията:

  1. Спецификации и особености
  2. Лични впечатления
  3. Тест и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , ,


Коментарите са забранени.