1000W “платина” от Antec

1000W “платина” от Antec

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 2.11.2017, 8,485 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Основни характеристики на Antec HCP-1000 Platinum

Спецификации Antec HCP-1000 Platinum

Още от пръв поглед в таблицата се набива на очи възможността да се използва цялата мощност на захранващият блок от +12V. Второто, което прави впечатление е разделянето на захранващата +12V линия на четири виртуални линии (12V1, 12V2, 12V3 и 12V4). Малко изненадващ ход от страна на Antec предвид факта, че понастоящем всички производители се стремят техните модели да са с една +12V линия, тъй като е по-гъвкаво и функционално решение за съвременните PC платформи. В миналото, когато нямаше толкова „лаком” хардуер, разделянето на +12V линията на виртуални линии имаше своето предимство, тъй като ограничаваше протичащият ток по отделните линии, който се следеше от схемата за мониторинг. Този подход беше взаимстван от сървърните системи и работеше добре докато не се появиха „лакомите” графични карти и мулти GPU технологии като AMD CrossfireX и NVIDIA SLI, или пък особено популярните през последните години мулти GPU системи за добиване на криптовалути. Разбира се „дяволът не е толкова черен, колкото изглежда”, защото и захранванията с няколко виртуални линии се справят по същия начин като събратята им само с една линия. Просто е необходимо малко по-голямо усилие от страна на потребителя, така че да разпредели равномерно натоварването на отделните виртуални линии.
Към строгите спецификации на Antec HCP-1000 Platinum, трябва да добавим и това, че е с напълно модулен дизайн на кабелите. Това едва ли може понастоящем да се счита като някаква екстра, тъй като се е превърнало в стандартен атрибут при високия клас ATX захранвания. По-голям интерес представлява поддръжката на „екзотични” захранващи конектори, като например 28(20+8) ATX конектор, за свързване към дънната платка, който може някога да се появи на бяла свят при евентуално обновяване на ATX стандарта. Също така са предвидени 16-pin букси за включване на захранващите ATX12V и PCIe кабели. Това също позволява да бъдат включвани някакви бъдещи 10-pin,12-pin и 16-pin кабели, както и 2×8-pin, стига да са предвидени за тази цел. Честно казано, това с поддръжката на бъдещи конектори (които може изобщо да не ги видим при настолните PC компютри) е доста интересен въпрос, предвид възрастта на тази продуктова линия (5-6 г.), но от друга страна сте подсигурени за бъдещето и няма да ви се налага да мислите за ъпгрейд, ако се обновят стандартите. Друга интересна възможност на захранванията от тази серия е възможността да се свържат два захранващи блока, така, че да работят като един. Това става посредством собствен интерфейс, който от Antec са нарекли OC Link.

 

Броят на конекторите и дължината на кабелите при Antec HCP 1000 Platinum са:

 • 1×24-pin ATX за свързване към дънната платка (55 см)
 • 1×8(4+4)-pin конектор ATX12V/EPS12V (65 см)
 • 1×8(4+4)-pin конектор EPS12V ( 65 см)
 • 6×8(6+2)-pin конектор PCI-E (55 см + 15 см)
 • 6×4-pin конектори тип “Molex” (55 см + 15 см + 15 см) + 1xFloppy
 • 9xSATA конектори (55 см + 15 см + 15 см)
 • 1x OC-Link.

Както се вижда от характеристиките, кабели и конектори има достатъчно. Може да се каже, че известно разочарование се оказаха самите кабели, които са стандартни, кръгли и по тази причина са твърди и по-трудно се огъват. Честно казано малко е странно в захранване от топ линията на Antec да няма плоски кабели (поне за периферията), при положение, че те се срещат при моделите им от по-ниските класове.
Като представител на високия клас Antec High Current Pro 1000W Platinum, пристига и с една доста солидна гаранция от седем години. Като вземем предвид, модулният дизайн, ефективността Platinum и заявеният от производителя тих вентилатор, то този модел, поне на хартия, става доста интересен и привлекателен.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Основни характеристики на Antec HCP-1000 Platinum
 3. Външен вид
 4. Интериор
 5. Тестова система и резултати
 6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , , , , ,


Един коментар

 1. 1 Антон // 03.11.2017 в 12:52

  Благодаря за хубавото ревю, лично на мен ми липсваха малко повече тестове на захранването. И все пак жалко, че подобно захранване е безбожно скъпо, но е хубаво, че ако има човек с възможности търсещ истинско качество, може да плати за него.