1000W “платина” от Antec

1000W “платина” от Antec

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 2.11.2017, 8,486 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Външен вид
Едва ли някой ще бъде изненадан от черния матов цвят на корпуса на Antec HCP-1000 Platinum. По-скоро обратното би било изненадващо предвид факта, че през последните години този цвят е неписан „стандарт” за дънни платки, ATX кутии, захранвания и всякаква друга периферия. Конструктивно корпусът на захранването е стандартен, като на повечето ATX захранвания. Като размери обаче (по-скоро дължина), той е по-дълъг от масовите модели от нисък и среден клас. Това е съвсем в реда на нещата, защото и мощността не е никак малка.

 


От горната страна под декоративна решетка е разположен охлаждащият 135 mm вентилатор.

Задният панел на Antec HCP-1000 Platinum е перфориран на него са разположени захранващата букса и ключа за включване и изключване на захранването от мрежата.

На челната страна се намират буксите за кабелния мениджмънт. При тях няма никакви особености, освен стандартното разделяне на буксите за периферията от силовите кабели за захранване на дънната платка, процесора и видеокартите. Там също така се намира и буксата за OC Link интерфейса, която няма как да сгрешите. От Antec добре са се постарали да обозначат буксите към кои виртуални +12V линии са свързани. Това значително улеснява потребителя и не се налага да се търси информация в потребителското ръководство на захранването.
Прави впечатление, че от Antec доста са се постарали, за да направят захранването си с привлекателен външен вид, но при жестоката конкуренция на пазара и постепенно намаляващият дял на настолни PC системи, това просто е задължителен атрибут.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Основни характеристики на Antec HCP-1000 Platinum
  3. Външен вид
  4. Интериор
  5. Тестова система и резултати
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 Антон // 03.11.2017 в 12:52

    Благодаря за хубавото ревю, лично на мен ми липсваха малко повече тестове на захранването. И все пак жалко, че подобно захранване е безбожно скъпо, но е хубаво, че ако има човек с възможности търсещ истинско качество, може да плати за него.