1000W “платина” от Antec

1000W “платина” от Antec

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 2.11.2017, 8,487 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Интериор
След демонтирането на капака на Antec HCP-1000 Platinum, първото, което се забелязва, това е 135 милиметровият вентилатор на Delta Electronics (AFB1312M-SM02).

Той е с двойно ролково лагеруване и максимални обороти 2100 rpm. Управлението му е автоматично и се осъществява от специална схема, така, че при ниско натоварване да осигурява оптимално отношение на охлаждане и шум.
Поглеждайки към същинската част на захранването, веднага се набива на очи солидната му изработка. Всъщност това захранване е ОЕМ производство на Delta Electronics и поради тази причина изключително сериозното му изпълнение не ни изненадва.

Все пак компанията има доста сериозен опит със сървърните решения. Както вече по-запознатите се досещат, при Antec HCP-1000 Platinum се използва пълномостова LLC топология със синхронно изправяне и вторични DC-DC преобразуватели. Използване е популярния резонансен LLC контролер CM6901 на Championmicro. Интересна особеност при него е, че при ниски натоварвания работи в PWM режим, а при високи превключва във FM режим. Компонентната база е на топ ниво, както и дизайна на платката и сглобката – захранването изглежда подредено като аптека. Самите DC-DC преобразуватели са разположени на допълнителната платка, на която се намират буксите за включване на кабелите. Връзка между основната платка и допълнителната се осъществява посредством метални шини, което минимизира падовете на напрежение в тях. Определено Antec HCP-1000 Platinum е с доста по-впечатляващ интериор, отколкото екстериор и при него от нищо не е спестявано.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Основни характеристики на Antec HCP-1000 Platinum
  3. Външен вид
  4. Интериор
  5. Тестова система и резултати
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 Антон // 03.11.2017 в 12:52

    Благодаря за хубавото ревю, лично на мен ми липсваха малко повече тестове на захранването. И все пак жалко, че подобно захранване е безбожно скъпо, но е хубаво, че ако има човек с възможности търсещ истинско качество, може да плати за него.