Мултифункционално устройство Brother  DCP-1622WE

Мултифункционално устройство Brother  DCP-1622WE

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 24.01.2018, 6,156 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Инсталиране на Brother DCP-1622WE

Устройството пристига добре опаковано, като в кашона освен DCP-1622WE ще откриете стандартна тонер касета за 1500 копия, която трябва сами да инсталирате, като следвате инструкцията. Освен нея ще намерите захранващ кабел, диск с драйвери за инсталиране на софтуера, потребителско ръководство, гаранционна карта, ръководство за бързо инсталиране и инструкция за безопасна работа. Тоест, имате почти всичко (но не всичко!), за да разопаковате устройството и да започнете да работите с него. За да може да го използвате, ще ви е необходим и USB2.0 кабел за връзка с компютър, за да може да инсталирате драйвера, независимо дали ще го използвате свързано към някое PC посредством USB, или възнамерявате да се възползвате от възможността му за безжична връзка. Така че не забравяйте да си купите и такъв кабел.

Самата инсталация на Brother DCP-1622WE протича много лесно и бързо. Най-напред, преди да включите захранващия кабел и да го свържете с компютъра посредством USB, трябва да отстраните всички предпазни стикери и опаковки (следвайки инструкцията за бързо инсталиране) и да поставите тонер касетата. След това поставете листа в подаващата тава, настройте водачите и включете кабелите.  Поставете диска със софтуера в оптичното устройство на PC-то и стартирайте инсталационната програма. След като се стартира, инсталаторът ще поиска да укажете с какъв тип връзка ще използвате устройството – USB2.0 или WiFi.

Ако изберете USB, след няколко кликвания сте готови, но ако искате WiFi връзка, ще са ви необходими няколко допълнителни стъпки,  като да укажете името на WiFi мрежата и да въведете ключа за достъп до нея.

Има, разбира се, и по-бърз метод за безжична инсталация, който не изисква даже PC – ако рутерът ви има WPS/AOSS бутон. За съжаление, при мен нещо не се получи при този бърз метод и се наложи да мина по утъпкания път, още повече, че и Brother препоръчва инсталацията за безжична връзка да се направи  чрез USB кабел. Очевидно и те не са напълно убедени, че всичко може да мине 100% гладко и са се застраховали.

След като се инсталира софтуера, Brother DCP-1622WE вече е видим в безжичната мрежа и може да се използва. Разбира се, трябва да инсталирате софтуерния пакет Brother MFL-Pro Suite, съдържащ драйверите и помощните програми на всички Windows базирани системи във вашата мрежа.

За Android и iPhone, ще трябва да инсталирате приложението Brother iprint&scan.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Brother DCP-1622WE
 3. Спецификации на Brother DCP-1622WE
 4. Инсталиране на Brother DCP-1622WE
 5. Представяне на Brother DCP-1622WE
 6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,


3 коментара

 1. 1 flashko // 27.01.2018 в 11:22

  ‘Скритото оръжие на Brother DCP-1622WE, обаче, е в ниската цена на печат. Моделът е от серията Toner Beneifit, чиято концепция е да работи с консумативи на ниски цени. Стандартната тонер касета, с която пристига устройството, позволява да се отпечатат до 1500 страници. Цената на тонер касетата е само 44 лв., което прави цена за копие от около 3 ст. и напълно обезсмисля използването на консуматив, различен от оригиналния.’

  0.03лв не е чак толкова малко. Цветен струен ITS принтер Epson го дават, че печата до 4500 страници с 1 бутилка 70ml черно мастило, която струва от 11.94лв до 14.30лв. Цената на копие излиза почти същата, моделите ги има от няколко години и може да печатате цветно. Отмина времето когато основното предимство на лазерните е ниската цена на печат на копие.

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 30.01.2018 в 08:33

  Тук става въпрос за лазерни принтери, на които ценовата ефективност в най-ниския клас не е особено висока. Това не е сравнение на лазерни с мастиленоструйни устройства. Вторите могат да имат предимство спрямо черно-белите лазерни принтери, но и сериозни недостатъци, когато става въпрос за офис документи.

 3. 3 Иван // 06.02.2018 в 18:42

  не са три стотинки, а три и половина, не сте сметнали, че на всеки 4 кашона хартия се сменя и барабан + 48 лева или +15% отгоре