Безжичен трилентов MU-MIMO Gigabit маршрутизатор TP-Link Archer C5400

Безжичен трилентов MU-MIMO Gigabit маршрутизатор TP-Link Archer C5400

В раздел: Ревюта от на 12.01.2018, 4,266 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3Едно от нещата, който много ни допадат специално за TP-Link е бързата и лесна базова конфигурация посредством Quick Setup функционалността през уеб-базирания интерфейс на устройството. Безжичния маршрутизатор идва с предварително зададени базови настройки, но при първоначалното включване вие може да смените част от тях в няколко кратки и лесни стъпки, така че устройството веднага да заработи. Става дума за избор на часова зона, избор на вид на връзката и въвеждане на конкретни IP настройки на интернет доставчика (ако има такива), клониране на MAC адреса от стария рутер или компютър (при заключване от доставчика по MAC) и разбира се базовата настройка на трите безжични мрежи.


След преминаването на бързата настройка и задължителната смяна на стандартната парола на устройството още с пускането, вече може да се впуснете в по-сериозни настройки според това, какво възнамерявате да използвате като възможности. За повечето обикновени потребители Basic менюто за настройка е напълно достатъчно, тъй като то осигурява по-бърз и лесен достъп до основната функционалност. Разбира се Advanced менюто вероятно ще е това, което повечето от вас ще ползват заради разширения набор от възможности и най-вече допълнителните настройки за тези, които знаят какво правят.

Една от приятните изненади за нас, освен наличието на хардуерен бутон за гасене на LED светлините на безжичния маршрутизатор, е и софтуерният такъв наличен в уеб интерфейса на устройството. Дори е налице и “нощен режим”, който ви дава възможност да гасите светлините само в определен период от време, например вечер, когато те може да ви дразнят ако устройството е инсталирано в хола близо до телевизора или в спалнята например. Един добър пример за това какво означава да се мисли за малките неща, които могат да ви изненадат приятно и да ви свършат неочаквано добра работа понякога.


Друга приятна изненада е наличието на интегриран OpenVPN сървър в Archer C5400, като допълнение към стандартната поддръжка на VPN функционалност от самото устройство. Възможността да конфигурирате отворена Guest мрежа за всеки един от трите независими безжични канала също е приятно допълнение към функционалността на устройството. Трудно е да се каже, че имаме някакви забележки към уеб-базирания контролен панел на Archer C5400, като добрата новина е, че ако сте използвали по-стар AC модел на компанията, то ще ви посрещне същия добре познат и изчистен интерфейс.Всички страници от статията:

  1. TP-Link Archer C5400 отблизо
  2. Уеб интерфейс за управление
  3. Безжично покритие и скорости на трансфер


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 анонимен // 22.01.2018 в 19:38

    Какво е маршрутизатор?

  2. 2 pitanka // 23.01.2018 в 10:14

    с какво нарисувахте графиките от стр.3 и с какво измерихте сигнала ако не е тайна?