Be quiet! Straight Power 11 1000W

Be quiet! Straight Power 11 1000W

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 28.01.2018, 3,067 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7Тестове и резултати

Ефективността започна да играе все по-голяма роля на пазара на компютърни захранвания.  Независимо, че обикновения потребител,  едва ли би усетил някаква  икономия на електроенергия, заслужаваща си каквато и да е дискусия, програмата 80 plus носи косвени ползи. Те най-общо са две – в резултат на по-ниското топлоотделяне, то изисква по-маломощно (респективно по-тихо) охлаждане и за постигането на всичко това, се използват по-висококачествени компоненти. Чрез 80 Plus сертификата, потребителят получава достатъчно прост критерий при покупка на PC захранване, а и при производителите се появява удобна възможност да разграничат своите продукти, чрез сертифициране нивото на ефективност.

Ефективността на захранващия блок се определя, като разликата между консумираната електроенергия от мрежата и от консумацията на товара на захранването. От физиката знаем, че енергия не се губи в природата и следователно тази разлика в консумираната електроенергия,  се отделя под формата на топлина в околната среда.  Колкото са по-ниски тези загуби, толкова ефективността е по-висока.

Изискванията на 80 Plus Gold програмата са ефективността при 20%, 50% и 100% натоварване, да бъде не по-ниска от съответно 88%, 92% и 88%.

Стабилност и качество на изходните напрежения

Качеството на изходните напрежения се явява най-важният критерий на захранващия блок. Захранването трябва да работи стабилно и напреженията не трябва да “играят”, защото това може да се отрази на работата на компютъра. Затова ние проверихме стойността на напреженията при различно натоварване, а също така оценихме дали остават в рамките на допустимите отклонения на ATX стандарта. ATX стандарта, допуска отклонение +/-5% от номиналната стойност на напреженията, като регулацията трябва да бъде в рамките на 3%.

Освен това, ние измерихме посредством осцилоскоп качеството на изходните напрежения – високочестотните шумове (до 10Mhz) и пулсациите, които се наблюдават в изходните напрежения. В стандарта ATX са предвидени допустимите пулсации на +12V да не надхвърлят 120mV (от пик до пик), а за +3,3V и +5V, съответно 50mV (от пик до пик).

Резултати

Определено Be quiet! Straight Power 11 се справя отлично в тестовете, както с регулацията на напреженията, така и с качеството им, още повече, че той не е топ модела на Be quiet!. Просто за този клас е повече от перфектен.

По отношение на шума, това е може би най-тихото вентилаторно захранване, което е попадало при нас. До към 500W-600W, не се чува изобщо, че работи, Чак след 700W започва да се забелязва много лек шум от вентилатора, като при максимална мощност вече се чува по-осезаемо, но на фона на по-голямото количество захранвания в киловатовия клас, то е по-тихо.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Спецификации на Straight Power 11 1000W
  3. Опаковка и окомплектовка
  4. Дизайн-екстериор
  5. Дизайн-интериор
  6. Тестове и резултати
  7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , ,


Коментари: