P55V – евтина LGA1156 дънна платка от EVGA

P55V – евтина LGA1156 дънна платка от EVGA

В раздел: Новини от на 8.12.2009, 4,613 показвания

EVGA представиха нова дънна платка на базата на Intel P55 чипсета предназначен за LGA1156 процесори – EVGA P55V (V=value). P55V  е най-евтината дънна платка от P55 серията на компанията и разбира се това се е отразило на оувърклокърските и възможности, а също така и на размера ;). Дъното е microATX формат и има 4 слота за DDR3 памет, два PCI-E x16 слота с поддръжка на SLI и CrossFireX, два PCI-E x1 слота, щет SATA 3GBps порта, един eSATA порт, гигабитова мрежова карта и 7.1 канална звукова карта. Интересно е да се отбележи, че дънната платка не разполага с PCI слотове!

EVGA_P55_V_board_1

Очакваната цена на EVGA P55V е от порядъка на $120, което е с около $50 по-ниска цена от най-евтиният модел на компанията ползващ Intel P55 чипсет.

Предполагам, че ънната платка няма да е особен “хит” на пазара, независимо от факта, че е произведена от EVGA, защото в ценовият диапазон в който се цели има къде къде по-евтини модели от конкурентни производители. Според мен е по-добре EVGA да си седят в горният сегмент на пазара като предлагат дънни платки за ентусиасти и оувърклокъри. Ако все пак решат да влизат на пазара на евтини решения – по-добре да помислят за още по-евтини модели, защото в по-традиция в ниският сегмент на пазара най-важна е цената, а не марката.


Етикети: , , , , , , ,


Коментарите са забранени.