Pulsar – първи SSD устройства от Seagate

Pulsar – първи SSD устройства от Seagate

В раздел: Новини от на 8.12.2009, 5,171 показвания

Seagate представиха първият си модел “твърдотелен” SSD (Solid State Drive) диск – Pulsar, предназначен за корпоративният пазар. За в бъдеще компанията предвижда да представи цяла фамилия устройства носещи същото име. Новите дискове ползват SLC (single-level cell) NAND Flash чипове памет и благодарение на тях предлагат доста високи работни показатели – до 240MB/s скорост на четене, до 200MB/s  скорост на запис, съответно 30 000 IOPS при четене и 25 000 IOPS при запис! Фамилията ще предлага устройства с обеми до 200GB, (за сега), дисковете ще се произвеждат в стандартен 2.5″ формат, ползват SATA 3GBps интерфейс и ще се продават с пет години гаранция.

Seagate_Pulsar_SSD

“В Seagate сме оптимисти за представянето на новите Pulsar SSD устройства предназначени за “enterprise” пазара. С новите си продукти гарантираме разрастване на пазара както на SSD дискове, така и на HDD дискове,” каза Дейв Мозли (Dave Mosley), изпълнителен вицепрезидент в Seagate. “Нашата стратегия е да предоставим на нашите клиенти точно продуктите от който имат нужда, в зависимост от приложението което ползват. Новите Pulsar SSD устройства следват точно тази стратегия като за в бъдеще можете да очаквате още нови продукти от Seagate, както на базата на SSD технологията, така и на базата на добре познатата ни технология ползваща магнитни носители на информация.”

Според информация от Seagate, ограничени количества от новите устройства са били предоставени на определени OEM производители още през септември и съвсем скоро на пазара ще се появят конфигурации в които се ползват Seagate Pulsar SSD устройства. Точните цени на устройствата все още не са известни, но имайки предвид, че устройствата са предназначени за корпоративният пазар не вярвам цената да е особено ниска ;).


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.