Palit (Ethereum) Mining Machine

Palit (Ethereum) Mining Machine

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 15.06.2018, 7,473 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Вариантите за използване на друга OS са най-общо казано два – или чрез подмяна на mSATA SSD с друго, върху което да се инсталира подходяща OS (Windows/Linux, кой каквото го влече), или някоя готова “миньорска” дистрибуция, или пък… да оставим настрана SSD-то и да направим нещо доста по-лесно – да използваме HiveOS посредством USB Flash Drive.

Тази доста нашумяла Linux-ориентирана “миньорска” операционна система е много подходяща в случая на PALIT Mining Machine, защото чрез малко настройки в Cloud платформата на HiveOS и разпъване на имиджа с OS-а върху една обикновена 16 GB “флашка”, ние сме в състояние за само няколко минути да подкараме готова и работеща OS, която веднага и без проблеми да разпознае целият хардуер, да си свали вече направените настройки в Cloud акаунта и да е готова за работа. Така да се каже, след 15-20 минути сме в режим “Happy Mining”.

Няма да се впускам в подробности около самата HiveOS и как да я използвате, а ще преминем директно към “консумацията” т.е. вече настроената OS и работещата PALIT Mining Machine. Миньорската система вече по никакъв начин не е ограничена от към това, какво ще може да “копае”. Реално, PALIT Mining Machine вече може да копае всичко (интересно), което и самата HiveOS предлага като възможност (а това се обновява постоянно!). Предвид графичните ядра на NVIDIA, човек би се насочил към най-интересните “монети” за NVIDIA – Lyra2RE2-свързаните, X16R, може и NeoScrypt, а защо не и Equilihash. Както вече споменахме, въпрос на желание от страна на “оператора”, без вече да сме ограничени от страна на софтуера.

За най-продължителен тест избрахме да настроим машината да копае алгоритъм X16R, и по-специално Raven Coin, като освен него проверихме и продължителното натоварване при Equilihash (ZEC), както и Lyra2REv2:

Ползата от преминаване към RVN, вместо да копаем ETH, е доста сериозна в посока на Raven Coin – печалбата при тази монета е видимо по-висока (поне към времето на самите тестове). Показаните температури на графичните ускорители са при утежненият режим на околна температура – не сметнахме за необходимо да засичаме с колко точно пада температурата на GPU-тата при 10С по-ниска “стайна температура”, като картите логично щяха да са още по-студени.

Отново трябва да допълним, че за да сме сигурни в нашите измервания и проверка за стабилност, машината е работила в този режим с дни (и дори седмици), копаейки различни крипто-монети. Проблеми не бяха отчетени. Машината просто работи.

 Всички страници от статията:

 1. В света на крипто-копачките
 2. PALIT MINING MACHINE
 3. Да прескочим ограниченията...
 4. В Заключение...


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: ,


3 коментара

 1. 1 Nonamo // 15.06.2018 в 17:46

  Аз ли нещо не разбрах или тези 8 GPU-та изкарват 52.87 Mh/s? Т.е. по-малко от 2 570 -ци/

 2. 2 nv // 17.06.2018 в 19:44

  Това е скорост на копаене за 6 броя GTX 1070, не за 1060-ки.
  Освен ако не са някакви напомпани модели със Samsung памети.
  1060-ката достига 25-26MH на карта.

 3. 3 Тодор Богданов (mollov) // 18.06.2018 в 12:23

  @Nonamo – показаната скорост от 53 MH не е под ETH… чети внимателно :)

  @nv – картите са 8, не 6 ;)