ADATA XPG Storm RGB

ADATA XPG Storm RGB

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 29.06.2018, 4,242 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


XPG Storm RGB със сигурност не е разработка на отдела на ADATA, който е специализиран в “ракетна физика”. Реално погледнато, самият охладител не претендира с някакви особени показатели или възможности, но определено претендира с нещо много важно – един от много малкото т.е. на IT пазара не се срещат кой знае колко и кой знае какви варианти за охладители за M.2, което всъщност е по-интересното тук.

Спецификации на ADATA XPG Storm RGB

Няма много какво да се каже за характеристиките на XPG Storm RGB, предвид факта, че това е алуминиев охладител с малък 20мм вентилатор върху себе си. Със своите само 28гр, XPG Storm RGB не само е много компактен, но и много лек. П-образният капак над радиатора, на който е монтиран и вентилатора за съжаление не е метален, ами пластмасов. Вентилаторът е със стартово напрежение от 10.5V, така че тук трябва да се вземе предвид тази подробност, когато перката се захранва от PWM-контролиран конектор.

За повече информация относно радиатора и неговата окомплектовка можете да погледнете следното видео:

Със самият охладител получавате и нужните кабели за захранване както на вентилатора, така и на диодите RGB. Това може да стане по два начина – чрез 3-pin конектор за вентилатор, както и чрез стандартен конектор MOLEX. Налице са и два малки “удължителни” винта, за захващане на цялата конструкция (включително и самото M.2 SSD) към дънната платка. Ето една по-ясна схема за свързване на RGB и перката:

 

След като сте поставили XPG Storm RGB върху устройството M.2 SSD, закрепили сте го към дънната платка и сте свързали захранващите кабели, значи сте готови да посрещнете и по-ниската работна температура на вашето SSD. Колко точно бе понижението при нас, можете да видите на следващата страница.

При инсталирането на XPG Storm RGB трябва да внимавате с наличието на добавената височина от самият охладител. В почти всички случаи поставянето на графичен ускорител в съседен PCIe слот ще е невъзможно, освен ако ситуацията не е както при нашата тестова система и слота M.2 се намира от към гърба на видеокартата.

Да видим сега какво се случва, когато върху Samsung 960EVO поставихме ADATA XPG Storm RGB….Всички страници от статията:

  1. От SATA SSD към М.2 SSD
  2. ADATA XPG Storm
  3. Тестова система и резултати
  4. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , ,


Коментарите са забранени.