Mio Litepad N890 и N1210 бяха отличени на iF Design Awards 2010

Mio Litepad N890 и N1210 бяха отличени на iF Design Awards 2010

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.12.2009, 3,770 показвания

LitePad-N890-Angle18-M-screen

Супер тънък и лек дизайн, в съчетание с богат набор от възможности, демонстрират виждането за мобилния начин на живот

Mio, водещ доставчик на GPS навигационни решения, официално обяви получаването на престижната iF Product Design Award 2010 за своите нови продукти Mio Litepad N890 и Litepad N1210, с което компанията вече трета година подред бива отличавана в конкурса.

И двата продукта са разработени около концепцията за естетично изглеждащи и лесни за използване функционални елементи. Litepad N890 има невероятно малко тегло – по-малко от 900 грама, естествено в съчетание и с много портативни размери. А благодарение на иновативния сензор за въртене, потребителите могат да завъртат екрана на 90° за по-лесно преглеждане на електронни книги, уеб страници и снимки. Наличният GPS приемник и 3.5G мобилен модул позволяват на потребителите да използват устройството за навигация, за откриване на настоящото си местоположение, да общуват със света и да търсят информация в интернет.

Mio Litepad N1210 осигурява пълна мултимедийна функционалност благодарение на графичния чипсет от ATI, в комбинация с 12.1” екран. За взаимодействие с приложенията, N1210 поддържа управление с помощта на жестове, посредством с 50% по-големия си тъчпад. Litepad N1210 също така разполага и с HD съвместимост, тъй като е оборудван с външен HDMI порт за свързване към отделен екран с висока резолюция. Предвидено е и допълнително удобство за хората, които са по-често в движение под формата на вграден 3.5G* мобилен модул и пълна безжична съвместимост. Всичко това е събрано в елегантен корпус с дебелина от едва 24.9 милиметра и тегло от 1.3 килограма, превръщайки системата в удобно решение за гледане на филми, сърфиране в интернет и дори за игри.

Жустин Лиу, глобален маркетинг директор в Mio заяви: “Компанията Mio се е посветила на това да предлага потребителски ориентирани навигационни устройства, позиционирайки се като най-доброто решение за хората. А всичко това се потвърждава и от факта, че Mio за трета поредна година получава престижното отличие iF Product Design Award за своите потребителски ориентирани продукт с функционален in-touch дизайн”.

В тазгодишното издание на конкурса iF Design Awards, Mio Litepad N890 и Litepad N1210 бяха отличени сред 2468 различни продукта на 1016 участника от 39 страни. От 2-ри март 2010 до август през същата година в Хановер ще бъде проведено изложение на наградените в конкурса, като то ще бъде достъпно и в онлайн формат.

За Mio

Mio разработва и предлага на пазара продукти, които позволяват на потребителите да се възползват от най-новите разработки в областта на мобилните услуги. Компанията е основана през май 2002 година и понастоящем оперира в Тайван, Китай, Европа, Северна Америка, Австралия, Япония и Южна Корея. Към момента в Mio работят над 1700 служители в световен мащаб, като продуктите на компанията се предлагат на територията на 58 различни страни.

Според предвижданията на Mio, мобилният начин на живот и бизнес отношения са заложени в основата на бъдещето битие на хората. Продуктите на компанията, в това число и навигационните системи за коли, джобните и портативните PDA навигатори са разработени, съобразявайки се изцяло с основните нужди на потребителите. Основното мото на компанията “Explore More” се фокусира върху това да промени начина, по който хората възприемат заобикалящият ги свят и да даде възможност на потребителите да могат да изследват света около тях по-лесно и свободно.

За iF Design Awards

Като един от най-старите в света конкурси за дизайн, наградите iF за дизайн на продукти вече повече от 50 години отличават качествения и впечатляващ дизайн. През 2009 конкурсът още веднъж е осветен на промотирането на важността на отличния дизайн на продуктите. Официалната церемония по награждаването на iF 2010 ще се проведе в Хановер, Германия на 2-ри март 2010, като по същото време ще бъде открита и шестмесечна изложба, където ще бъдат изложени всички победители.


Етикети: , , , , , ,


Коментарите са забранени.