“Златният” Super Flower Leadex II 1200W 80 Plus Gold

“Златният” Super Flower Leadex II 1200W 80 Plus Gold

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 14.09.2018, 7,321 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8Интериор

След демонтиране на капака на захранването, първото, което прави впечатление е охлаждащият 140 mm вентилатор. Да, той наистина е 140 mm, а не 135 mm, както при повечето захранвания, заради лицензионни ограничения. Той е производство на Globe Fan и е маркиран като модел RL4Z B1402512EH.

Това е вентилатор с двоен сачмен лагер за по-надеждна работа и удължен работен ресурс. Максималните обороти, които може да достигне при 12V са 2000 rpm.
При зададен режим ECO на захранването, вентилаторът спира да се върти, докато температурата на радиаторите е по-ниска от 60C.

Като погледнем платката на захранването, веднага впечатлява неговата педантична подреденост. Качеството на сглобката е перфектно и без каквито и да било претенции от наша страна. Използваната компонентна база (полупроводници и кондензатори) също е на топ ниво. Това показва, че Super Flower поставя ясен акцент върху качеството.

Високоволтовите, филтриращи електролитни кондензатори са производство на Nippon Chemi-Con и са с температурен рейтинг 105C. В нисковолтовата част се използват отново 105C електролитни кондензатори пак на същата доказана марка, като единствено на платка на модулния панел се използват 105C тайвански електролитни кондензатори марка Elkos. Полимерните кондензатори на главната платка и DC-DC преобразувателите отново са Nippon Chemi-Con.

Както всеки един представител на Leadex II серията захранването използва резонансен LLC преобразовател с нулево превключване (ZVS) с цел минимизиране на загубите при комутация на мощните високоволтови MOSFET транзистори. Вторичнита DC-DC преобразуватели са отделени на две отделни платки, които са вертикално разположени на основната платка. С цел минимизиране на загубите, никъде в нисковолтовата част (особено връзката на основната платка с модулната) не се използват за връзка кабели.
Захранването разполага със защита срещу пренапрежение и поднапрежение (OVP, UVP), късо съединение (SCP), претоварване по мощност (OPP), прегряване (OTP) и претоварване по ток (OCP на + 3.3V и +5V линиите), като се изключва незабавно при сработване на някоя защита, с цел да се предпази от повреда.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Серия Leadex II
  3. Спецификации
  4. Leadex II 1200W 80 plus Gold-от близък план
  5. Външен вид на Leadex II 1200W 80Plus Gold
  6. Интериор на Leadex II 1200W 80 Plus Gols
  7. Резултати и тестове
  8. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8
Етикети: , , ,Коментарите са забранени.