ADATA HD710M Pro 2.5″ External HDD

ADATA HD710M Pro 2.5″ External HDD

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 25.09.2018, 4,437 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


За разлика от други модели на ADATA, при HD710M Pro няма цветови разновидности и прочие девиации от основното. “Камуфлажният” дизайн е единствен и неоспорим, съвсем в стила и идеята на външно устройство с повишени защитни възможности. ADATA разчитат на три конкретни особености по сглобката на HD710M Pro за изпълнението на тази защитност.

 

 

Цялото “шаси” на HD710M Pro е изградено от доста сериозна гума, която дава много сериозна здравина и плътност на устройството. Допълнителните силиконови подложки само добавят към здравината и усещането за недостъпност към “сърцето” на устройството т.е. твърдият диск. Поне по субективни впечатления можем да кажем, че HD710M Pro се усеща като много “яко” и непробиваемо устройство и постоянно ни създаваше желание да го мятаме насам-натам из офиса.

HD710M Pro притежава вградени сензори за “критични ситуации”, като например при изпускане или вибрации – в тези случаи се активират защитните механизми на устройството HDD с цел предотвратяване на загуба на наличната информация.

 

Ето ги и основните спецификации на ADATA HD710M Pro:

В тегло от само 270 грама получавате или 1 TB или 2 TB устройство за съхранение на информация с възможност за свързване посредством USB. Поддръжат се както USB 3.1 (за максимални скорости на трансфер), така и USB 3.0 и обратна съвместимост до USB 2.0. Важно е да се отбележи, че издръжливостта на прах и вода по IP68 е налице само и единствено, когато капачето на порта USB е напълно и добре закрепено.

Наред с това имаме и забележка към ADATA – кабелът USB се прикрепя много приятно към тялото на HD710M Pro, но е крайно недостатъчен в някои ситуации на употреба, когато конекторът USB на PC-то не е на 20-30см разстояние. За наличен на бюрото хъб USB или свързване към лаптоп, кабелът е по-скоро с достатъчна дължина, а за пренос на устройството е направо чудесен. HD710M Pro се свързва с компютъра само по този кабел и няма нужда от допълнително захранване.

За заинтересованите относно използваният твърд диск в “интериора” на HD710M Pro ще кажем, че това е WD Blue. Предвид този факт не можем да очакваме максималните скорости на трансфер, на които са способни съвременните десктоп дискове (работещи при 7200RPM скорост на въртене на дисковият пакет), но така или иначе става дума за HDD и очакванията за скорост не са предварително завишени.

Говорейки за скорости, сега е редно да проверим и какви нива на трансфер на данни са в способностите на HD710M Pro.Всички страници от статията:

  1. Външните HDD > Външните SSD
  2. ADATA HD710M Pro
  3. Тестова система и резултати
  4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , ,Коментарите са забранени.