Непретенциозният Gelid Tranquillo v4

Непретенциозният Gelid Tranquillo v4

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 24.10.2018, 3,873 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Поглед отблизо

Пропуснахме в началото да споменем, че Gelid Tranquillo е CPU охладител тип “кула” и на него могат да се монтират до два 120 mm вентилатори.

Както вече стана ясно охладителят притежава четири медни топлинни тръби с директен контакт в основата и алуминиеви охлаждащи ламели
При Tranquillo Rev. 4 е на разположение технологията Enhanced Heatpipe Direct Touch, която представлява директна термична връзка между процесора и топлинните тръби. Тази технология осигурява по-голяма скорост на трансфер на топлина между процесора и охладителя.

Както може да се види от снимката, в основата, която контактува с процесора, топлинните тръби са подредени плътно една до друга, без да има дистанция между тях, както е при стандартната реализации на тази технология, което допълнително подобрява топлообмена.

Rev.4 на охладителя също е подобрена с технологията Unique Heatsink Shape, която е резултат от прецизни софтуерни симулации и изчисления, което прави съпротивлението на въздушния поток на новия радиатор много по-ниско.

Технологията Stacked Soldered Heatpipe and Fin Technology осигурява най-доброто качество на връзка между топлинните тръби и охлаждащите ламели, като осигурява най-ефективно пренасяне на топлината вътре в охладителя.

Също така, охлаждащите алуминиеви ламели при Tranquillo Rev. 4 са никелирани, за да ги предпазят от корозия, която влошава ефективността им.

Tranquillo Rev. 4 пристига в комплект с подобрен 120 mm вентилатор с интелигентно GELID PWM управление. Той е снабден с новата технология Double Layer Blade, която се прилага за по-ефективно разпределяне на въздушния поток при ниска скорост.
Преработеният PWM чип елиминира „цъкащия” шум при ниски обороти, който е характерен при стандартните вентилатори.
Интелигентна GELID PWM крива управлява вентилатора в диапазона от 750 об./мин. до 1600 об./мин., като постоянно поддържа вентилатора на оптимални обороти за постигане на минимален шум.

Комплектът на Tranquillo Rev. 4 освен монтажните скоби, втулки и винтове за различните процесорни платформи, съдържа вентилатор, термопаста, ръководство за инсталиране и втори чифт скоби за закрепване на вентилатор, за монтиране на опционален (втори) вентилатор, който да подобри охлаждането.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Характеристики
 3. Поглед отблизо
 4. Тестове и резултати
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети:


3 коментара

 1. 1 Dem // 25.10.2018 в 22:01

  Кога можем да го очакваме на БГ пазара ? И как би се справил срещу Arctic Freezer 33 (също и Esport едишъна) ?

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 26.10.2018 в 14:02

  Той от няколко месеца се продава у нас. Иначе срещу AF33 нямам идея как се справя, но мога да ти дам като отправна точка Cooler Master Hyper 212, от който е по-добър.

 3. 3 Dem // 26.10.2018 в 19:45

  Да намерих го… това Rev.4 ме е подвело. Благодаря.