Archos 9 PCtablet вече и в България

Archos 9 PCtablet вече и в България

В раздел: Блог от на 16.12.2009, 7,132 показвания

archos-9-pctablet
Archos 9 PCtablet се явява нещо като нестандартна, но доста удачно замислена и реализирана алтернатива на популярните напоследък нетбуци. Реално Archos 9 PCtablet е устройство от класа на MID (мобилни интернет устройства) решенията и е замислен като такова, но в същото време може да се каже, че и не отстъпва на един традиционен нетбук, като дори предлага някои допълнителни удобства спрямо такъв…

Archos 9 PCtablet има 8,9-инчов резистивен LCD екран с резолюция 1024×600 точки, върху който е разположен и резистивен тъчксрийн панел, за съжаление като че ли не е мултитъч, макар системата да е окомплектована с Windows 7. Използвания процесор е Intel Atom Z510 1.1 GHz в комбинация с чипсет Intel Poulsbo US15W в комбинация с интегрирано видео GMA500. Серията Z Atom процесори в комбинация с Poulsbo чипсета е по-енергийно ефективната разновидност на Intel, което е предназначена за по-компактни устройства. Идеята е с лека загуба в и без това не особено високата производителностда се постигне по-ниско енергопотребление и по-малко отделяна топлина, като това нещо в действие дава възможност на Archos да елиминират нуждата от използване на охлаждащ вентилатор в техния PCtablet. На пръв поглед интегрирания видеоконтролер GMA500 не е много по-мощен от стария GMA950 като чиста видео производителност, но по отношение на поддържани технологии GMA500 e доста по-напред и не случайно с негова помощ има хардуерно ускорение за декодиране на Full HD видео с 1080p резолюция – нещо, за което никой дори не би си помислил при GMA950.

От Archos са заложили на компактен размер на устройството, който го прави не по-голямо от един нормален тефтер и не много по-тежко със своите около 800 грама тегло. Благодарение на енергийно ефективното компоненти батерията би могла да осигури до около 5 часа ползване, при това безшумно заради липсата на охлаждащи вентилатори. Archos 9 PCtablet използва Windows 7 Starter операционна система, идва със 1GB системна памет и 60-гигабайтов 1,8-инчов твърд диск. Системата разполага с интегриран безжичен мрежов контролер (54Mbps), Bluetooth 2.0 + EDR, 1.3-мегапикселна уебкамера и един разширителен USB порт, като за повече е необходимо използването на допълнителен порт репликатор, който не изглежда да е особено удобен. За управление е предвиден тъч панела, но има налице и оптичен тракпад и два физически бутона за емулация на мишка, което изглежда е най-удобно за ползване в движение, докато държите устройството с две ръце. Клавиатурата разбира се е виртуална, но нищо не пречи да включите външна клавиатура/мишка ако ви потрябват през USB или да използвате безжични такива посредством Bluetooth връзка. Цялото това удоволствие ще ви струва 1069 лв., цена, която не е много по-различна от тази на някои от по-скъпите “луксозни” нетбуци налични на пазара. Надяваме се съвсем скоро да можем да ви предоставим и ревю на продукта с повече информация и нашата оценка за реализацията на устройството и използваемостта му в реални условия, защото до тук всичко изглежда едва ли не твърде добре, за да е истина.

Повече информация за Archos 9 PCtablet на официалния български сайт…


Етикети: , , , , ,Един коментар

  1. 1 InSaint // 14.02.2010 в 05:47

    След като е с РЕЗИСТИВЕН, а не КАПАЦИТАТИВЕН дисплей, трудно ще е мултитъч. :)